Вкъщи обикновено приготвяме заливката с жълтъци, брашно и кисело мляко,

...
Вкъщи обикновено приготвяме заливката с жълтъци, брашно и кисело мляко,
Коментари Харесай

Какво добавят професионалните готвачи в соса за пълнени чушки?

Вкъщи нормално подготвяме заливката с жълтъци, брашно и кисело мляко, само че се се получава както в елитните заведения за хранене

Пълнените чушки са обичайно ядене, което някои домакини подготвят с ориз и кайма, други със зеленчуци, а трети с месо и гъби.

Вариантите за плънка на пълнените чушки са стотици, толкоз са и рецептите за тях, написа. Има обаче една съставна част, която трансформира и усъвършенства усета на всички – заливката за чушките. Ако я пропуснете, може да са по-сухи, не толкоз ароматни и апетитни, ще пострада и усетът им. Домакините подготвят заливката за пълнените чушки с жълтъци, брашно и кисело мляко.

Това обаче не придава на соса усет като на оня от елитните заведения, нали?

Ако в миналото сте хапвали пълнени чушки в положително заведение, евентуално сте забелязали, че заливката за пълнените чушки е по-вкусна от тази, която приготвяте вкъщи. Къде се крие тайната – в метода на подготвяне, в съставките? Ще ви разкрием загадката какво прибавят професионалните готвачи в заливката напълнените чушки, с цел да станат божествени.

Тайната съставна част за заливката на пълнените чушки на професионалните готвачи

За да придобие сосът за заливката за пълнените чушки неповторимият усет, прочут от положителните заведения за хранене, не пропускайте да му добавите тайната съставна част на професионалните готвачи. Те споделят, че употребяват галета за своите сосове, с цел да ги сгъстят, вместо брашно. Друга значима детайлност е, че постоянно галетата е приготвена от самите тях и овкусена. Това придава на соса неповторимия темперамент и паметен усет, за който се чудите по какъв начин се получава.

Как да си приготвите галета – тайната съставна част за заливката за пълнени чушки на професионалните готвачи

Приготвянето на галета в дома ви е елементарно и ви оказва помощ да не изхвърляте остарелия самун, т.е. освен се наслаждавате на усета, само че и пестите. Отделете остарелия самун, който е почнал да се втвърдява, само че е без следи от плесен и без неприятна миризма. Пригответе галетата, като този път добавите и обичани подправки. Те ще допринесат за още по-отчетливия, друг и идеален усет на заливката за пълнените ви чушки.

Опитните началник готвачи споделят, че потреблението на галета е неповторим метод да сгъстят сосове и да им придадат разтапящ се върху небцето усет, който клиентите обожават и дефинират като друг от домашния. Използват галетата за сладкиши, супи, сосове, салати, като са изцяло уверени, че усетът се усъвършенства в пъти посредством използването.

Нежна текстура, идеален усет, приятна плътност – елементарно и бързо е да постигнете всичко това и да приготвите най-вкусната заливка за пълнени чушки в дома си, с цел да се насладите със фамилията си на божествено вкусно ядене, конкуриращо скъпото меню в първокласните заведения за хранене. С тайните, които ти развенчаваме, споделени от професионалните готвачи, ти си началник готвачът, на който всички ще се възхищават.

Да ви е сладко!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР