Вкарвайки Пеевски и Божков в една кошница, САЩ подредиха бъдещия

...
Вкарвайки Пеевски и Божков в една кошница, САЩ подредиха бъдещия
Коментари Харесай

Санкциите срещу Пеевски и Божков подреждат бъдещия кабинет

Вкарвайки Пеевски и Божков в една кошница, Съединени американски щати подредиха бъдещия кабинет след парламентарните избори. Наложените наказания удрят икономическото задкулисие, основата, върху която пораства политическата надстройка у нас. Ударът е акуратен и точков, тъй като трансформира така наречен „ олигарси “ в токсични. Отстранява ги от политиката дружно с плановете им. На процедура глобите на Съединени американски щати делегитимираха войната на олигархията. Но до този миг спорът софтуерно беше употребен, с цел да се в профил Борисов персонално от политическото бъдеще. Целта е реализирана, само че не тъкмо както си представяха локалните прокси играчи.

ГЕРБ е задоволително мощна партия, освен това в проатлантическия политически набор, по тази причина по-интелигентното решение е да бъде овладяна през управлението, в сравнение с изцяло разрушена. Надробеното политическо пространство е непредсказуема среда за прокарването на наднационални стратегически проекти, а и Русия в никакъв случай не спи. От друга страна, ГЕРБ е партия, основана по профила на Бойко Борисов, и не е ясно дали културологично другият Дани Митов ще може да удържи центробежните сили, които неизбежно ще зародят. Малко евентуално е отливът на гласове от ГЕРБ да се прелее в „ Демократична България “, по-реалистично е да се усили тежестта на някои нов политически индивид. Проблемът е, че отварянето на празно политическо пространство в никакъв случай не ражда културен публичен размер, а постоянно създава нискоинтелигентно яростно шоу с псевдопатриотарски усет под формата на предпочитание за бунт на статуквото. Причината е, че лумпените нормално са по-недоволни от света към себе си, в сравнение с нобеловите лауреати, предприемачите или банкерите.

Американците хомогенизират България във военно-политически проект, тъй като страната ни е плочка от пъзела „ Три морета “. Тази година България ще бъде хазаин на самодейността, която сплотява 12 европейски страни, ситуирани сред трите морета – Адриатическо, Балтийско и Черно море. Това са Естония, Литва, Латвия, Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Австрия, Хърватия, Румъния и България. Каквито и опаковки да се вършат на тази самодейност, каквито и цели на вложения и съдействие да се обявяват, „ Три морета “ е напълно ясна самодейност за стратегическия политически експертен разбор. Базовата неизговорена и единствена значима точка по този план е съюз на избрани страни от Източна Европа, който да придобие автономия и по-голяма еластичност от Европейски Съюз във връзка с източния фланг на НАТО, във връзка с решенията, декларациите и оперативните дейности, които биха могли да се подхващат. 

Еврозъюзът е много муден и до известна степен към този момент неуместен заради мощната си многовекторност и разностранност на страните вътре в него заради съществуването на две-три някогашни империи, които мъчно привикват с мисълта, че нямат решаващо световно въздействие и не разрешават елементарно да бъдат инструментализирани за непознати ползи. Затова една настройка, формирана от по-малко страни, само че по-силно стимулирани за дейности, е несравнимо по-удобна и очевидно нужна на атлантическия световен фактор. С изключение на Австрия, която е прибавена по други аргументи, останалите единайсет страни от самодейността „ Три морета “ са по-лесно управляеми през комплекса на антикомунизма, по-лесно се емоционират, по-склонни са за коренно другарство в интернационалните връзки, изключително когато са респектирани от външен подтик. Малките стопански системи на тези страни ги вършат по-уязвими откъм външни пазари и непознати вложения, способността им да поемат загуби е ниска, а опцията за външен надзор през финансови рецесии - висока. 

Посткомунистическата форма на народна власт на страните от Източна Европа има безчет груби дефекти, политическата власт е по-сервилна, по-корумпирана, с повече благоприятни условия за компроматни войни, които разрешават прилепяне и ръководство през страхове. Но най-важното е, че службите за сигурност на тези страни са релативно неотдавна преструктурирани, т.е. след рухването на комунистическия режим, тези служби са по-податливи на „ партньорско “ вмешателство и експертна навигация извън, контролът върху селекцията на експертите е задоволително добре изчислен, което разрешава по-лесно легитимиране и оперативна отбрана на някои стратегически нужни съюзнически мероприятия. 

Ето за какво, близкото бъдеще на България няма да бъде оставено в ръцете на локално воюващи олигархични клики. А политическите субекти ще бъдат подредени задоволително за атлантическия вектор. Подреждането към този момент стартира. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР