Конституционният съд /КС/ отхвърли искането на президента Румен Радев за

...
Конституционният съд /КС/ отхвърли искането на президента Румен Радев за
Коментари Харесай

КС отхвърли искането на Румен Радев, свързано с прекратяването на концесията на терминал „Росенец“

Конституционният съд /КС/ отхвърли настояването на президента Румен Радев за определяне на противоконституционност на текст от Преходните и заключителни разпореждания на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения с о глед на дейностите на Русия , дестабилизиращи ситуацията в Украйна. Това оповестиха от съда. Решението на магистратите е признато единомислещо .

На 8 април от прессекретариата на президента оповестиха, че президентът Румен Радев сезира Конституционен съд за прекратяването на концесията на терминал „ Росенец “.

В претекстовете си той уточни следното:

„ Решенията в региона на енергетиката постоянно би трябвало да почиват върху нуждата от надеждност и непрекъсваемост на доставките на първични материали и на гарантирането на налични цени за жителите и промишлеността. Цената за прибързаните и недомислени решения се заплаща постоянно от джобовете на принудените да понасят следствията им “. 

На 21 юли Народното събрание гласоподава да бъде прекратена концесията за пристанищния терминал „ Росенец “ , както и министърът на енергетиката да стартира диалози по изискванията и реда, при които Българският енергиен холдинг да придобие до 20% в консорциума-титуляр на Договора за търсене и изследване на петрол и природен газ в повърхност „ Блок I-21 „ Хан Аспарух “.

Бургаска морска асоциация: Министър Гвоздейков не би трябвало да позволява банкрута на Пристанище Бургас!

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР