ВизиткаИванина Първанова-Стефанова е изпълнителен член на съвета на директорите на

...
ВизиткаИванина Първанова-Стефанова е изпълнителен член на съвета на директорите на
Коментари Харесай

В EVN знаем какво търсят клиентите на свободен пазар: експертност, сигурност, кауза

Визитка Иванина Първанова-Стефанова е изпълнителен член на съвета на шефовете на " EVN Електроснабдяване ", компанията - търговец на свободен пазар на електрическа енергия, част от водещата енергийна група " EVN България ". Г-жо Първанова, когато приказваме за бизнеса на Пловдив, EVN непроменяемо излиза на напред във времето като една от огромните енергийни компании, основани в града. Каква е ролята на Пловдив в развиването на EVN?
Често в EVN приказваме за Пловдив като наш роден град освен тъй като тук е нашата централа, само че и тъй като тук работят огромна част от нашите сътрудници, които носят предприемаческия дух, културните и историческите обичаи на най-стария град в Европа. Но, както казахте, EVN е компания от народен мащаб. Ние работим с клиенти на свободен пазар в цяла България с помощта на добре развитите ни работни процеси, информационни канали и онлайн решения. Това ни разрешава да предлагаме високо качество на обслужване на всички клиенти, без значение от размера и местоположението на техния бизнес. Дали ще е с контакт през нашата интернет страница, по телефон с оператор на нашия кол-център или посредством персонален контакт с сътрудник, всеки клиент получава цялостния набор от експертност и подпомагане във връзка с свободния пазар на електрическа енергия и обвързваните с това услуги. Това е нещо, с което се гордеем, за което сме работили години наред и което считаме за наше преимущество. Фактът, че десетки хиляди клиенти ни се доверяват години наред, демонстрира, че сме на прав път.
Какво съгласно вас стимулира клиентите да избират EVN в обстановка на динамични промени на пазара на електрическа енергия?
- На първо място това е доверието към нас като компания, която е от 2005 година на този пазар, а не едвам от няколко години. Ние сме измежду първите, които заговориха за либерализацията на пазара на електрическа енергия доста преди тя да стане държавна политика. Традициите и ноу-хауто, които имаме, нашият мащаб и сигурността, която предлагаме като снабдител, са също неща, които клиентите правят оценка. Видяхме добре това, когато конюнктурата на пазара през последните две години изискваше нелеки решения от нас, само че клиентите, които ни се довериха, видяха, че могат да разчитат на транспарантни връзки, без скрити или неразбираеми условия и най-много сигурни, че ще имат доставка на електрическа енергия.
При идентичен артикул като електрическата енергия кое прави един снабдител друг за клиента?
- Да, ние продаваме на практика идентичен артикул и постоянно ще има клиенти, за които даже една стотинка разлика в цената е решаваща. Но има и клиенти, които търсят снабдител, който е с дълготрайна визия, посочил е непоклатимост през годините, съблюдава своите задължения и предлага правилен и партньорски метод. Всичко това е EVN.
Реклама
Нашите дълготрайни клиенти се интересуват от това какви дела пазиме като компания, с какво способстваме за обществото, природата и нейните запаси. Тук EVN е измежду водещите компании в България. Имаме дълготрайни партньорства с Неправителствени организации организации, като да вземем за пример " WWF България ", с която към този момент втора година дружно възвръщаме крайречна гора до река Марица. Искам да посоча и премията " Най-добра доброволческа стратегия ", която получихме от Българския дарителски конгрес през 2022 година като EVN група. Това са неща, които са плод на дълготрайна политика и явен ангажимент, които ни отличават като желан снабдител.
Как приемате конкуренцията в бранша?
- Като мотивация да бъдем още по-добри в това, което вършим. Имахме в предишното случаи на клиенти, които взеха решение да преминат към новопоявили се търговци, което е напълно естествен и предстоящ развой при отваряне на нов пазар. През последните месеци виждаме, че тези клиенти самодейно ни търсят за подписване на контракти. Те осъзнават, че с изключение на цената за тях е значимо да работят с снабдител, който е правилен и предвидим сътрудник и който им обезпечава дълготрайна надеждност и сигурност в тези динамични времена.
Свързани публикации За птиците и мрежата 3 юни 2020, 00:00
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР