Визитка: Десислава Симеонова завършва Право в СУ Св. Климент Охридски.

...
Коментари Харесай

Правим изключителни инвестиции, за да предложим конкурентни услуги

Визитка: Десислава Симеонова приключва " Право " в СУ " Св. Климент Охридски ". Работила е като обществен реализатор в Агенция за държавни вземания към Министерство на финансите, както и в правната дирекция и инспектората на същата институция, а по-късно - в ръководство " Банков контрол " на Българска народна банка. Присъединява се към екипа на " КВС груп " преди повече от 10 години. Ръководила е дирекции " Правно обслужване и методология " и " Малки и междинни предприятия ", преди да стане член на Управителния съвет на ОББ и на кънтри тийма на " КВС груп " в България. Къде се нарежда България във връзка с цифровите банкови услуги?
Разликата в оценката е доста основна по отношение на предишни интервали. Ако ми бяхте задали този въпрос преди 2-3 години, уверено щях да заявя, че изоставаме в използването на цифрови услуги, че е нужен подобаващ и рационален " напън " от страна на институциите, които се стремят към по-висока успеваемост във връзка с клиентите, залагащи на обичайните хартиени услуги и живия контакт с банков чиновник за общоприети артикули и услуги. Новата COVID-19 действителност промени значително публичните настройки и трендове и от ден на ден проучвания демонстрират засилващ се интерес на хората и фирмите към цифровите артикули и услуги.

Обективният прочит на анализите демонстрира, че упованията на българите не се разграничават от тези на жителите в другите европейски страни, даже в някои връзки са по-прогресивни и взискателни. Промяната е забележима, осезаема и следим все по-масово търсене на новаторски решения. Банковият и финансов бранш в България, които дават нужни и считани за обичайни услуги, няма по какъв начин да не отговорят на тези изменени настройки. Ние вършим изключителни по количество и качество механически и финансови вложения, с цел да предложим новаторски и конкурентни услуги, с които да спечелим и задържим все по-взискателните ни клиенти.

Процесите на цифровизация на банковите услуги към този момент бяха почнали във финансовата промишленост, само че ни се наложи да ги ускорим фрапантно през последната година. По наши наблюдения в този интервал потреблението на цифровите ни банкови канали се усилва с над 20%. Фокусът на цялата ни цифрова промяна е клиентът и вследствие на това получаваме както позитивна, по този начин и конструктивно-корективна противоположна връзка. Това е значимо за нас, с цел да можем да се променяме съгласно потребителските упования и навреме да отговаряме на провокациите.

Конкуренцията е другото огледало, в което регулярно се оглеждаме, опитваме се да изненадаме, сверяваме часовника си. Банките ще продължат да оферират от ден на ден новаторски решения, само че от позицията на пазители на финансовата непоклатимост, спазвайки редица регулации, което ги прави по-бавни. Финтех фирмите са доста по-гъвкави, само че мъчно могат да предложат мащаб и многообразие от сигурни услуги. Вярваме, че банките дружно с финтех промишлеността можем да реализираме съвършена синергия, като предоставим на клиентите бързи, сигурни и скъпи за тях услуги, надхвърлящи границите на стандартното банкиране, чрез един единствен контакт.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР