Визионерът и мощен бизнесмен Илон Мъск се превърна в най-богатия

...
Визионерът и мощен бизнесмен Илон Мъск се превърна в най-богатия
Коментари Харесай

Илон Мъск вече е най-богатият човек на планетата с над 188 милиарда долара

Визионерът и мощен предприемач Илон Мъск се трансформира в най-богатия човек в света с чисти активи от над 188 милиарда $ след старта на вчерашната търговия на Уолстрийт.

Рязкото повишаване на акциите на неговата компания Tesla Inc. изтласка Илон Мъск над притежателя на Amazon Джеф Безос, който от 2017 година насам беше най-богатия човек, само че сега неговото положение се прави оценка на към 186,5 милиарда $.

След старта на вчерашната американска търговия акциите на Tesla нарастват с 5,6% към 800 $ за една акция, до момента в който тези на Amazon.com се покачват надалеч " по-скромно " с 1,7% към 3194 $ за акция.

Мъск има 20% от Tesla, само че също по този начин разполага с варианти за спомагателна покупка на акции, които в този момент се правят оценка на 42 милиарда $.

Към момента Tesla Inc. е шестата на най-голяма компания.

Увеличаването на благосъстоянието на Мъск през последната година бележи най-бързото в историята нанагорнище към върха на листата на най-богатите хора в света и бележи трагичен финансов поврат за известния бизнесмен, който единствено преди 18 месеца беше в заглавията на медиите с бързото изгубване на кешовите наличия и неговите персонални залози против акциите на Тesla Inc.

Илон Мъск започва 2020 година с благосъстояние на стойност към 27 милиарда $ и едвам влизаше в топ 50 на най-богатите хора в света.

Драматичният растеж на акциите на Tesla, които се е усилиха с над 740% през последната година и доведоха до пазарна капитализация от 750 милиарда $ на компанията за електрически автомобили, увеличиха персоналното благосъстояние на Мъск с над 150 милиарда $. 

През предишния юли Илон Мъск задмина Уорън Бъфет, за да стане седмият най-богат човек на планетата. През ноември 2020 година пък Мъск задмина и Бил Гейтс, с цел да стане вторият най-богат човек.

Любопитно е да се означи, че единствено в границите на последните 12 месеца Илон Мъск е спечелил повече от цялото благосъстояние в размер на към 132 милиарда $ на някогашния притежател на Microsoft Бил Гейтс.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР