Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков анализира актуални теми около централата

...
Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков анализира актуални теми около централата
Коментари Харесай

Лечков: Бербатов да направи школи, ако иска да е полезен

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков проучва настоящи тематики към централата като показа мнение на Димитър Бербатов и възможен нов Конгрес.

" За никого не е загадка, че БФС е неправителствена организация, част от европейското футболно семейство. Когато преди 7-8 месеца Изпълкомът взе решение за провеждането на конгрес на 18 март, група хора желаеха конгрес, който се организира по техните правила, на техен терен, назначен от съда. Още тогава стана ясно, че конгресът е постоянен, признаха го ФИФА и УЕФА. Всичко друго е една огромна нечиста сделка. Трябва да се гледа уставът на БФС, а не да се чете сред редовете. Дори и на някого да не му харесват разпоредбите, те би трябвало да се съблюдават. В случая БФС съблюдава на 100 % всичко това. Хората взеха своето решение на 12 октомври президент на централата да бъде Борислав Михайлов. Аз не виждам причина да се организира нов конгрес ", стартира Лечков пред Българска национална телевизия.

Бившият футболист добави, че съюзът би провел нов конгрес, само че единствено и само за гласуването на новия бюджет на БФС, защото тази точка е отпаднала от дневния ред на изключителния конгрес предходната година.

" Ние не желаеме помощ от страната, желаеме смяна в законодателството за финансирането на футбола. Вече 30 години страната е обърнаха тил на футбола. БФС е единствената спортна организация, която не се финансира от страната. Съюзът демонстрира автономия и непоклатимост, което не се харесва на доста хора. Ако се организира нов конгрес, той би трябвало да бъде единствено за гласоподаване на бюджета ", показа Лечков.
 Виктор Касай упорства да се усилят парите на българските съдии
Виктор Касай упорства да се усилят парите на българските съдии

По този метод нямало да им се постанова да работят и още нещо

Той изрично съобщи, че БФС не е длъжен да организира нов избирателен конгрес, ако съдът почете обжалването на кандидат-президента Димитър Бербатов на резултатите от последния избирателен конгрес на централата.

" Каквото и да бъде решението на съда, конгрес се организира от президента на БФС посредством ИК. Ние не сме задължени да организираме нов конгрес. През октомври бяхме доброжелателни, тъй като видяхме, че има неодобрение. Дадохме късмет и хората преизбраха президента Михайлов ", сподели експертът.

Той дефинира Бербатов и екипа му като неопитни и ги посъветва да отворят школи из страната, в случай че желаят в действителност да оказват помощ на българския футбол.

" Бербатов и неговите поддръжници имат задоволително извоювани средства от футбола, от дълго време към този момент не са футболисти. Те биха били потребни на футбола като си създадат школи в Благоевград, Враца и Монтана. Да финансират в база и игрища. Искат да станат ръководещи, само че нямат опит и не познават футболната материя ", съобщи вицепрезидентът на БФС.

Лечков се опълчи на решението на централата да отстрани ограничаването за броя чужденци в клубовете.

" Наличието на чужденци е избор на клубовете. Това е демокрацията и изборът на Европа - и в Англия, и в Германия играят с по 9-10 чужденци. Аз съм твърдо срещу чужденците, само че това е право и политика клубовете ", приключи Йордан Лечков.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР