Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев коментира решенията, които е взел

...
Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев коментира решенията, които е взел
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на БФС за Конгреса: Ще е както в УЕФА!

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев разяснява решенията, които е взел Изпълкома, за идния Конгрес на 12 октомври. Той съобщи, че гласуването ще бъде транспарантно, защото бюлетините ще се броят на сцената пред всички делегати.

" Гласуването на Конгреса ще бъде с интегрална бюлетина. Ще има 8 урни, с цел да няма скупчване на доста хора. Всичко ще бъде транспарантно - бюлетините ще се броят на сцената от комисия, избрана от Конгреса. Решенията са взети от Изпълкома. Не са по предложение на господин Бербатов. Както се организират Конгресите в УЕФА сега - те са с интегрална бюлетина и ние следваме техния образец. Представителите на ФИФА и УЕФА не идват по покана на някого - те са наложителни. ФИФА и УЕФА изпращат собствен представител на всяка една страна, която организира Конгрес. Това е нормалната процедура ", стартира Фурнаджиев.

" При Конгресите на УЕФА медиите стоят откъм гърба и чак, след края на Конгреса биват позволени и се дават изявленията. Има закони в нашата страна - клубовете се съставляват от пратеник, който е излъчен от управлението на самия клуб. Ние не можем да влияем на този развой. Предвид епидемиологичната конюнктура, има много хора, които ги е боязън и може да не дойдат на Конгреса заради тази причина. Може да има заболели. Самата численост ще стане ясна в деня на Конгреса. За да има кворум, би трябвало да участват най-малко 50% от клубовете.

" Ако бъдем определени, тогава мога да кажа дали ще бъда част от управлението на БФС. Винаги съм се стремял да оказвам помощ на спорта, освен футбола, тъй като, посредством компаниите, които управлявам, сме спонсорирали редица спортове в България. Господин Михайлов участва на Изпълкома. Само двама души отсъстваха - Кирил Домусчиев и Венци Стефанов. Президентът ни благодари за свършената работа досега и пожела триумф отсега нататък ", приключи Атанас Фунаджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР