Президентът Румен Радев започва консултации с парламентарно представените партии в

...
Президентът Румен Радев започва консултации с парламентарно представените партии в
Коментари Харесай

Започват консултациите при президента за съставяне на правителство

Президентът Румен Радев стартира съвещания с парламентарно показаните партии в 50-ото Народно събрание.

Днес президентът ще беседва с ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и ПП-ДБ. Кога ще бъдат консултациите с останалите партии- Възраждане, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Величие ", към момента не е ясно.

След приключването на диалозите ще се задейства конституционната процедура и президентът ще връчи първия мандат на най-голямата парламентарно показана сила- ГЕРБ-СДС. До момента опциите за сформиране на кабинет с първия мандат обаче не са огромни.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към този момент съобщи, че са подготвени да показват експертно държавно управление, само че държат да излъчат министър председател и да получат министерствата на външните работи и да защитата. На проведените от ГЕРБ-СДС диалози за държавно управление се отзоваха единствено от Движение за права и свободи и " ИТН ", като последните са безапелационни, че няма да поддържат кабинет нито с първия, нито с втория мандат. Изразиха подготвеност да сформират кабинет с третия мандат, в случай че им бъде връчен. От " Възраждане " също са подготвени да предложат държавно управление с третия мандат.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР