Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Емил Костадинов беше гост в

...
Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Емил Костадинов беше гост в
Коментари Харесай

Емил Костадинов за конгреса на БФС и мачовете с Швейцария и Италия

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Емил Костадинов беше посетител в предаването „ Арена Спорт “ по Българска национална телевизия. Легендата на българския футбол разяснява идната през днешния ден международна подготовка против Италия, както и горещата тематика за идния през лятото конгрес. Той беше безапелационен, че той ще бъде ексклузивен и мандатът на определеното управление ще е до февруари 2022 година

„ След като Боби Михайлов подаде оставка и Изпълкомът взе решение да има ексклузивен конгрес. Избраното управление ще бъде с мандат до февруари 2022 година, когато ще има постоянен конгрес. Това е заключението на юристите след изследване на устава на БФС. Борислав Михайлов има право да си отдръпна оставката, само че това може да стане единствено на Конгреса. Призовавам Петър Величков да се запознае с устава “, съобщи Костадинов.

„ След всеки конгрес определеният президент на Футболния съюз слага задача на всеки член на Изпълкома. Моята задача беше младежкият народен тим. Аз мисля, че съм си приключил работата и мога с чест да продължа да си правя работата. Има сътрудници, които си подадоха оставката през 2019 година, само че не престават да идват на съвещанията на Изпълкома и взимат хонорари, само че приказват за морал “, призна някогашният футболист.

„ Мисля, че президент на БФС би трябвало да бъде човек, обвързван с футбола. Сега виждам какви хора са декларирали кандидатури, а те на са били част от футбола повече от 10 години, а други не съм ги виждал по мачовете ", сподели още Коща.

„ Тръгнахме доста мъчно в международните квалификации и за мое страдание не направихме това, което мислех, че можем да покажем. Швейцария е тим, който се възползва от нашите неточности. Надявах се да дадем повече късмет на младите футболисти. В последна сметка това е съставът, който е избрал Ясен и дано му пожелаем триумф. Има неща, които съм споделил с треньора на националния тим, които на мен не ми харесаха. Искам да не повтаряме тези неточности “ ", съобщи още Емил Костадинов.

„ Очаквам със спотаен мирис мача с Италия, защото това е един от най-големите тимове в света. Мисля, че момчетата ще подходят по различен метод. Играем 11 против 11, само че за мен е значимо да покажем предпочитание и упоритост против Италия. Трябва да постановяваме по-млади футболисти, които с опитните да станат боеспособен тим. Много се приказва за мениджърски ползи, само че такова нещо няма. Ако се получи, треньорът ще каже и този напън ще бъде пресечен и ще стане обществено притежание “, разгласи именитата седмица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР