Вицепрезидентът Илияна Йотова смята, че истинските лидери не са наблюдатели

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова смята, че истинските лидери не са наблюдатели
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Истинските лидери не са наблюдатели, а се борят за очакванията на хората

Вицепрезидентът Илияна Йотова счита, че същинските водачи не са наблюдаващи на политическите процеси, а се борят за упованията на хората.

Тя взе присъединяване в полемика, проведена от Институт „ Николай Добрев “ по случай 25-тата годишнина от разрешаването на политическата рецесия на 4 февруари 1997 година.

Тогава починалият Николай Добрев върна управнически мандат от името на Българска социалистическа партия, против чиято власт имаше многохилядни демонстрации в страната.

Като демонстрация на геройство дефинира вицепрезидентът решението за отвод от властта, макар многочислените упреци от свои и от непознати:

„ Николай Добрев и Георги Първанов демонстрираха силата да прозреш в бъдещето и да си дадеш сметка, че единствено с едно деяние може да хвърлиш страната в революция, да си наясно, че ще поемеш кръста самичък, без да се криеш зад групови решения и паравана на общата отговорност “, съобщи Илияна Йотова.

Йотова проучва събитията от последните години през тематиките: власт, водачество и ролята на президентската институция при рецесии.

„ Градусът на отрицанието през лятото на 2020 година не беше по-нисък от 1997-а - хората още веднъж желаеха смяна. Нашата идея е в България да се върне държавността – прочее онази държавност, която беше проявена на четвърти февруари преди 25 години...И когато споделяме, че президентът Радев стартира смяната в България, тази смяна не може да бъде в границите на промяната на едно държавно управление с друго - това не може да бъде цел, а да смениш политическия модел на страната който, за жалост, в последните години не е на висотата, даже на дните към четвърти февруари “, разяснява вицепрезидентът.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР