Около 130 бойци от елитната Четвърта танкова бригада от състава

...
Около 130 бойци от елитната Четвърта танкова бригада от състава
Коментари Харесай

Сирия е прехвърлила елитни бойци на ливанско–израелската граница?

" Около 130 бойци от елитната Четвърта танкова бригада от състава на въоръжените сили на Сирия са били трансферирани в Южен Ливан (до границата с Израел) ", това заяви основаната в Еврейската страна медия нюзру, която се базира на арабски източници.


Според медийната инфомация подразделението е командвано от брата на сирийския президент – Махер Асад.

" Заедно с бойците и офицерите край Израел са пристигнали и 27 единици бойна техника, пет високопроходими автомобила и камиони с оръжия и муниции ", добави нюзру.

" Предислоцирането на Четвърта бригада е било в съгласие с управление на настоящата в Ливан проиранска въоръжена формация " Хизбула ", уточни още израелската медия.

Справка, направена от екипа на novini.bg, сподели - Хизбула е част от по този начин наречаната Ос на съпротивата, ръководена от Ислямската република и Сирия. В нея също влизат палестинската терористистна формация Хамас, йеменските хуси и други радикални мюсюлмански организации в Близкия изток (без Ислямска страна, против която Хизбула се биеше в Сирия и Ирак от 2012 до 2017 г.).

Основната цел на Оста е ликвидирането на Израел и изгонването на Съединени американски щати и техните съдружници от района.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР