Заместник-председателят на парламента и председател на опозиционната Прогресивна Словакия Михал

...
Заместник-председателят на парламента и председател на опозиционната Прогресивна Словакия Михал
Коментари Харесай

След прострелването на премиера Фицо: Опозицията в Словакия осъждат постъпката


Заместник-председателят на Народното събрание и ръководител на опозиционната " Прогресивна Словакия " Михал Шимечка е ужасяващ от стрелбата по министър-председателя Роберт Фицо (Смер-СД) след държавното съвещание в Хандлова.

" Ние недвусмислено и изрично осъждаме всяко принуждение. Вярваме, че министър-председателят Фицо ще се оправи и че този ужасяващ акт ще бъде обяснен допустимо най-скоро ", акцентира Шимечка.

Роберт Фицо е откаран в болница.

Това беше доказано на пленарното съвещание на Националния съвет на Словашката република Любош Блаха (Смер-СД) и прекъсна работата на актуалната сесия за неопределен срок.

Според телевизия JOJ мъж от тълпата е почнал да стреля по министър-председателя, откакто той е излязъл да поздрави жителите на Хандлова.

Според очевидци, които са били на мястото на случая, Фицо се е доближил до хората, които са го посрещали, тогава са създадени няколко изстрела. След това Фицо е паднал на земята.

Предполагаемият нападател е бил арестуван от полицията. Полицията отдели региона към постройката.

Президентът Зузана Чапутова остро осъди " бруталното и неразумно " нахлуване против министър-председателя. " Шокирана съм. Пожелавам на Роберт Фицо доста сили, с цел да се възвърне от нападението в този сериозен миг ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР