Вицепремиерът Валери Симеонов видя в исканията за оставка поредна "политическа

...
Вицепремиерът Валери Симеонов видя в исканията за оставка поредна "политическа
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума

Вицепремиерът Валери Симеонов видя в настояванията за оставка поредна "политическа акция " против себе си.

"Смисълът на изявлението ми е, че с децата инвалиди се спекулира, даже и откакто държавното управление одобри законопроект и удовлетвори всички претенции на майките. Очевидно в тази ситуация става въпрос за политическа акция. Маските паднаха, в общ хор реват Българска социалистическа партия, "Атака ", някои водачи на митинга на майките и всевъзможни политически маргинали ", разяснява Симеонов в обществените мрежи.

Лидерът на НФСБ прибавя, че в фамилията си имал човек с тежка неработоспособност, за който поставя грижи, само че който в никакъв случай няма да изкара на показ, с цел да реализира политическа цел - събаряне на държавното управление.

"Знам, че истината боли, само че не се отхвърлям от нито една своя дума ", споделя в умозаключение Валери Симеонов.

По-рано министър председателят Бойко Борисов сервира опрощение от името на държавното управление за думите на Симеонов, само че не изиска оставката му.

Министър-председателят се разграничи от думите на Симеонов. "Има една приказка език мой – зложелател мой. Такъв език е неприемлив и се диференцирам от него. Крайно време е всеки да си мери думите ", акцентира Борисов.

Той предложи на своето вице да се извини на протестиращите майки.

"Аз имам контракт с Патриотичния фронт. Искането на оставка от страна на Българска социалистическа партия не го разясня. Искам да се съпостави при Българска социалистическа партия какво е правила страната с тези хора ", добави Бойко Борисов.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че този път Борисов нямало да мине с опрощение. "Достатъчно си играхте с тъгата на тези хора ", уточни Нинова.

"Първо плакахте от тъжната история на една майка, която по-късно изиска персонално да ѝ се извините за унизителното ви отношение към нея и избяга от вашите сълзи чак в Холандия. После се извинявахте за вашите думи - "да ми се махнат от главата ". Уволнихте си министъра на труда, с цел да си измиете ръцете, не ви мина номерът и го върнахте. Сега казвате- език мой, зложелател мой. Хайде стига с този спектакъл! ", добави алената лидерка.

По думите й всичко, което вършат ръководещите в последните месеци с хората с увреждания не е неточност на езика, то е неприемливо отношение към заболели, слаби и нещастни българи. Според нея единственият съответен отговор е оставката на Валери Симеонов. "Ако не му я поискате, значи сте склонен с него ", безапелационна е Корнелия Нинова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР