Вицепремиерът Валери Симеонов сезира МРРБ, Дирекцията за национален строителен контрол

...
Вицепремиерът Валери Симеонов сезира МРРБ, Дирекцията за национален строителен контрол
Коментари Харесай

Симеонов проверява хотелиерката от Слънчев бряг, която го критикува

Вицепремиерът Валери Симеонов сезира Министерство на регионалното развитие, Дирекцията за народен строителен надзор и Регионална инспекция за опазване на околната среда да ревизират хотелите „ Империал “ и „ Амфора “ в Слънчев бряг, оповестява държавната пресслужба.

Двата хотела са на ръководителя на Съюза на притежателите в Слънчев бряг Елена Иванова. През последните дни тя подлага на критика Симеонов за показните му акции в курорта.

На 15 август Иванова съобщи пред Дарик радио, че " инспекциите в Слънчев бряг пред очите на хиляди туристи оставят противен привкус в устата ". Тя добави, че адмирира дейностите на държавните органи в Слънчев бряг, само че те не трябва да бъдат осъществявани с такава показност и надменност.

Още тогава - на 15 август, Симеонов ѝ отговори, като съобщи, че Иванова е " директно подвластна от концесионера на плажа в Слънчев бряг ". Той твърди още, че хотелът й е върху плажна територия.

Ще се сезираме за вземането на територия от дюни и превръщането им в част от двора на хотела. След като желае, ще си го получи, сподели още вицепремиерът по време на конференция.

В днешното известие на държавната пресслужба се показва, че Симеонов е алармирал Министерството на районното развиване и благоустройството и Дирекцията за народен строителен надзор по отношение на " незаконосъобразно построени и употребени атракционни уреди и обекти на територията на хотел „ Империал “ и хотел „ Амфора ".

Сезирал е и РИОСВ-Бургас за инспекция " за вероятно съществуване на дюни в зоните на въпросното строителство ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР