Женският национален отбор на България по волейбол загуби първия си

...
Женският национален отбор на България по волейбол загуби първия си
Коментари Харесай

България падна на старта в Лигата на нациите

Женският народен тим на България по волейбол загуби първия си мач от новия сезон в Лигата на нациите. Нашите паднаха с 0:3 (14:25, 20:25, 22:25) от Нидерландия в Анталия.

Треньорът Лоренцо Мичели ще употребява доста млад тим в шампионата, където за разлика от предходни години няма изпадащи. Целта е обиграване на състав за международното състезание следващата година.

В първия гейм нашите държаха обозрима отдалеченост единствено в първата третина. След това Нидерландия стартира да натрупа точка след точка и завоюва безапелационно. Втората част беше доста по-оспорвана. В началото ние поведохме с две точки, само че допуснахме поврат. Следващото тъждество пристигна при 12:12. Дълго време двата тима редуваха сполучливи офанзиви и блокади, а никой не можеше да взима преднина. В последните моменти от гейма обаче Нидерландия, която се бори за олимпийска квота през Лигата на нациите, съумя да пречупи българките и завоюва с 25:20.

Третата част беше най-хубава за България. Почти от самото начало нашите водеха в резултата. Първо стигнаха до 12:8. Моментът на изкривяване беше при 19:16. Тогава позволихме на Нидерландия да направи седем следващи точки и действително да завоюва срещата. Нашите девойки отразиха два мачбола, само че това беше незадоволително.

На трибуните беше и Любомир Ганев, президент на БФ Волейбол. Следващият ни мач е в четвъртък против Япония от 17 часа българско време.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР