Вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на енергетиката Теменужка Петкова проведоха

...
Вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на енергетиката Теменужка Петкова проведоха
Коментари Харесай

България търси сътрудничество в енергийната сфера с Израел

Вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на енергетиката Теменужка Петкова организираха среща с посланика на страната Израел в България Н.Пр. Ирит Лилиан в границите на енергийната тактика за сигурност на доставките и диверсификация на източниците и направления на газ.

Българската страна показа целите си в енергийния бранш и най-много нуждата от нашарване на доставките на природен газ за страната и района на Югоизточна Европа.

Проектът за европейски газоразпределителен център " Балкан " планува опцията за доставки на газ от разнообразни източници и в този смисъл българската страна изяви интерес за евентуални доставки на природен газ от израелските залежи, чиито планирани количества доближават до 1000 милиарда куб. метра, а добивът се възнамерява да стартира през 2019 година

На срещата беше разискван напредъкът по построяването на газовата връзка с Гърция като входна конструкция за импорт от различни източници за района на Югоизточна Европа и естествена причина за реализирането на газовия хъб Балкан.

Участниците в срещата потвърдиха обичайно положителните двустранни връзки сред България и Израел и се съгласиха, че опцията за задълбочено съдействие в енергийната сфера ще способства за развиването на стопанските системи на двете страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР