Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и

...
Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и
Коментари Харесай

Басейнова дирекция Източнобеломорски район е с нов началник

Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов дефинира Георги Велев за шеф на Басейнова дирекция "Източнобеломорски регион " /БДИБР/ - Пловдив, оповестяват от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/.

Оттам показват, че упоритостта на Велев е "институцията да стане транспарантна и отворена за медиите и обществеността, никой вложител да не получава друго отношение от останалите, а водоползвателите да бъдат спокойни, че в случай че се преценяват с условията на закона, ще могат да правят активността си без непотребна бюрократична тежест ".

"В работата си ще съблюдавам на първо място буквата и духа, задачите и правилата на Закона за водите, тъй че да се реализира интегрирано ръководство на водите в полза на жителите, да се отбрани здравето на популацията, да се опазят речните екосистеми и подземните и минералните води за бъдещите генерации ", е декларирал новият шеф.



Велев е уверил, че няма да има премахване на чиновници с встъпването му на поста. Той е споделил, че има отлични усещания за професионализма на работещите в БДИБР - Пловдив.

"Екипната работа е извънредно значима за справяне с провокациите при ръководството на водите, тъй че ще се разчита на общите знания и опит ", е отбелязал новият шеф.

Георги Велев има магистърска степен по право в Софийски университет "Свети Климент Охридски " и приключва втора магистратура по европейско право със специализация по енергийно право и климатични промени в Университета в Гронинген, Нидерландия.

Работил е над 10 години като юрист в Басейнова дирекция - Пловдив и EVN България, където придобива опит в сфери като ръководство на водите, запазване на биологичното многообразие, енергийна политика, устройство на територията, облигационно и вещно право. Участвал е като доброволец, юридически съветник и координатор в доста доброволчески начинания, проведени от неправителствени организации като "За Земята " и WWF България, и от цивилен групи като "Прозрачни планини " и "Да спасим Карадере ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР