Вицепремиерът на Русия Юрий Борисов, който отговаря за космоса и

...
Вицепремиерът на Русия Юрий Борисов, който отговаря за космоса и
Коментари Харесай

Борисов ще напусне поста си

Вицепремиерът на Русия Юрий Борисов, който дава отговор за космоса и отбранителната промишленост в съветското държавно управление, ще напусне поста си в близко бъдеще. РБК научи за това от няколко източника, осведомени с разискването на казуса.

Информацията за възможна оставка на вицепремиера беше доказана и от източник във Военно-промишления комплекс (ВПК). Той съобщи, че не знае за каква нова позиция се готви Борисов, само че е чувал, че може да става въпрос за " огромен промишлен актив ". Има спекулации, че Борисов може да размени Дмитрий Рогозин отпред на " Роскосмос ".

Във вторник, 12 юли, съветският президент Владимир Путин подписа декрет за увеличение на броя на вицепремиерите в държавното управление на страната. Според документа в този момент ръководителят на съветското държавно управление ще има 11 заместници вместо 10. По-специално, указът вкарва длъжността вицепремиер, който е и началник на Министерството на индустрията и търговията. Документът влезе в действие от момента на подписването му.

След това министър-председателят Михаил Мишустин внесе кандидатурата на министъра на индустрията и търговията Денис Мантуров в Държавната дума за утвърждение като вицепремиер. Държавната дума ще прегледа въпроса за утвърждението на Мантуров за поста вицепремиер на изключително съвещание в петък, 15 юли, заяви пресслужбата на долната камара на съветския парламент. Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин изпрати на депутатите информация за внасянето от Мишустин на кандидатурата на Мантуров за утвърждение за поста.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР