Вицепремиерът на Република Северна Македония (РСМ) Боян Маричик призова прокуратурата

...
Вицепремиерът на Република Северна Македония (РСМ) Боян Маричик призова прокуратурата
Коментари Харесай

Македонски вицепремиер скочи на Пендиков, иска разследване

Вицепремиерът на Република Северна Македония (РСМ) Боян Маричик прикани прокуратурата в страната да стартира следствие против свиреп пребития Християн Пендиков поради обидите, които той е нанесъл на македонците, съобщи БГНЕС.

След побоя в родния му град Охрид на 19-ти януари Пендиков съобщи, че за жалост " в РСМ е обикновено да те бият, да те псуват, да те стрелят, тъй като си българин и от полицията нищо да не подхващат “.
-->
" Пендиков ще би трябвало да потвърди тези си изказвания - че българите в Македония са измъчвани. Това не е правилно. Не е правилно, че е атакуван, тъй като е бил българин. Разбира се, че ние не оправдаваме насилието ", сподели Маричик пред Макфакс и прикани прокуратурата да се заеме със случая. Според него Пендиков би трябвало да носи отговорност за тези си изказвания. Той не би трябвало да бъде изключение и прокуратурата би трябвало да си свърши своята работа, сподели още Маричик, който дава отговор за евроинтеграцията на РСМ.

Той заяви още, че " законът не разрешава да се отнеме македонското поданство на Пендиков ".

По отношение на българските клубове Маричик счита, че те " не са опасност за македонската еднаквост, тъй като македонската еднаквост е солидна и нищо не може да я заплаши ". Според него " казусът с клубовете е обвързван с техните имена " и Министерството на правораздаването работи по този случай.

БГНЕС напомня, че прокуратурата в Охрид публично заяви, че " Пендиков е пребит заради българската си етническа принадлежност " и това е документирано. Илия Димовски, който преби Пендиков, на 20-ти февруари бе пуснат на независимост.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР