Нов тежък случай на домашно насилие в плевенското село Рупци.

...
Нов тежък случай на домашно насилие в плевенското село Рупци.
Коментари Харесай

Нов случай на домашно насилие: Агресивен мъж намушка 73-годишна жена в плевенско село

Нов тежък случай на домашно принуждение в плевенското село Рупци. 62-годишен мъж е наранил тежко с нож 73-годишна жена. Пострадалата е оперирана по неотложност и е в реанимация. Оказва се, че нападателят е лекуван в психиатрична клиника и това не е първата му демонстрация на експанзия.

Хората от селото приказват за Георги и експанзията, която той е почнал да демонстрира още в понеделник. Знаели за болестта му и затова не му отвърнал, а съумели да го успокоят.

Пламен Витков, кмет на с. Рупци: " Знам цялата му история. Той в действителност беше доста добър човек, както и до скоро, само че напоследък, последната година, година и нещо има няколко въдворявания за лекуване. "

Вчера следобяд Георги се прибрал в дома си. Силно нападателен, първо протегнал ръка на дамата, с която живее. Съсед се притекъл на помощ, само че това довело до още по-голяма ескалация.

Георги Василев, шеф на РПУ-Червен бряг: " Около 19:12 часа през вчерашния ден получаваме сигнала от роднина, живеещ в съседство, който се притичва на помощ, чувайки нейните крясъци и писъци, вижда по какъв начин и нанася 2-3 удара в региона на лицето. Той надлежно с цел да и помогне, с цел да предотврати неговите дейности потегля към него, той се агресира, виждайки го, поваля го на земята, стартира да го души. "

Най-близкият полицейски патрул незабавно е изпратен на адреса. На мястото Георги демонстрира експанзия и към двамата униформени.

Георги Василев, шеф на РПУ-Червен бряг: " В миг, в който те виждат някаква опция за обезвреждане на този мъж нападателен, той демонстрира дясната си ръка с ножа, стартира да го размахва и в този миг към този момент сътрудника взема решение да употребява оръжие, с цел да може да го обезвреди по някакъв метод. "

Дияна Илиева-Стоянова, прокурор в Окръжна прокуратура - Плевен: " В резултат на подхванатите съответни дейности от тяхна страна той е обезвреден и арестуван. Установяват в тази сграда жена, 73 година, която жена е била с две прободни рани. Тази жена е живеела в едно общо домакинство с мъжа, причинителя, а тя е майка на дамата, с която той живее на брачен начала. "

Оказва се, Георги е остарял познайник на полицията. И различен път е посягал на дамата, с която живее.

Георги Василев, шеф на РПУ-Червен бряг: " Беше използвал физическо принуждение, удари с ръце, душене, прилепяне, беше наръгал с нож в бедрото. Беше формирано досъдебно произвеждане, причиняване на лека телесна щета в изискванията на домашно принуждение. "

Доказана е обаче безотговорност и следствието е прекъснато. Настаняван е на лекуване и при започване на годината, пуснат е от клиниката доскоро повече от месец. След излизането му от болница обаче никой не следи дали продължава да приема медикаменти. И в случай че в този случай служителите на реда са знаели за болестта в множеството различен сходни случаи това не е по този начин.

Георги Василев, шеф на РПУ-Червен бряг: " Когато нямаме информация ние по какъв начин да действаме? Не можем да седим и да чакаме да пристигна някъде тая информация ние би трябвало да реагираме неотложно. "

В случая с Георги от Рупци още веднъж психиатрична експертиза ще каже дали той може да носи наказателна отговорност. Най-вероятно още веднъж ще бъде на наложително лекуване за три месеца и по-късно всичко да се повтори изначало.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР