Вицепремиерът Марияна Николова, която вчера пое и поста министър на

...
Вицепремиерът Марияна Николова, която вчера пое и поста министър на
Коментари Харесай

Николова към българите: Изберете Черно море

Вицепремиерът Марияна Николова, която през вчерашния ден пое и поста министър на туризма от подалата по искане на премиера оставка Николина Ангелкова, прикани българите да изберат черноморските ни курорти за отмора през това лято, тъй като оферират положителни и безвредни хотели и прелестни плажни линии.

Това стана по време на срещата си с управленията на морските курорти " Албена ", " Св. Константин и Елена " и Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, оповестиха от пресцентъра на ведомството.

Изпълнителният шеф на " Албена " АД Красимир Станев показа протичането на летния сезон в комплекса. По думите му месец юли е по-добре спрямо юни, а през август и септември се чака добър и естествен сезон. Като цяло тази година ще бъде по-слаба спрямо 2019 година и около 25% от хотелите в комплекса изобщо няма да отворят.

Станев сложи казуса, че към момента не е стартирала програмата за подпомагането на чартърите с задгранични туристи. Държавата пое ангажимент да субсидира с 35 евро идването на всеки посетител.

От " Албена " АД са удовлетворени от икономическата мярка за запазването на работните места 60/40, която за туризма става 80/20, само че съгласно тях би трябвало да бъде удължена и доразвита.

" Изключително значимо е тази мярка да подкрепи също така лято и идния зимен сезон, само че и сезоните през 2021 и 2022 година, с цел да се възвърне напълно най-засегнатият бранш ", разяснява вицепремиерът.

Тя подчертава, че България може да предложи извънредно разнородни форми на туризъм. Затова би трябвало да се развиват още екологичният, СПА, балнеоложкият, културно-историческият, селският, винен, вело туризъм и други

Министерството на туризма ще работи в тясно съдействие с Българския съюз по балнеология и СПА туризъм за подготовката на стратегиите за балнеология и СПА у нас на немските туристи.

Марияна Николова акцентира, че програмата ще даде подтик за превръщането на България в целогодишна туристическа дестинация. По този метод ще се развият СПА курортите Сандански, Велинград, Хисаря, Поморие, Вършец, Девин и др.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР