Вицепремиерът Корнелия Нинова увери по време на парламентарния блицконтрол, че

...
Вицепремиерът Корнелия Нинова увери по време на парламентарния блицконтрол, че
Коментари Харесай

Вицепремиерът Корнелия Нинова: България не изнася оръжия за Украйна

Вицепремиерът Корнелия Нинова увери по време на парламентарния блицконтрол, че оръжия и артикули с двойна приложимост за Украйна не е изнасяно от нашата страна.

Като водач на партия Нинова съобщи, че Българска социалистическа партия ще направи всичко допустимо България да не бъде забъркана във военните дейности.

„ Декларирам го, ето тук съм, с лицето си стоя пред целия български народ и ви го споделям – България не изнася оръжие, муниции и артикули и технологии с двойна приложимост за Украйна. Категорично и твърдо съдружният сътрудник „ Българска социалистическа партия за България “ няма да разреши със средствата, които разполагаме – законни, парламентарни, на изпълнителната власт, няма да разреши България да бъде намесена във войната посредством доставка на оръжие, муниции и артикули и технологии с двойна приложимост. “

Елена Гунчева от „ Възраждане “ даде информация за видяни тирове с товар на 18 и 19 март от военния цех в Лясковец. Гунчева съобщи, че ще даде спомагателни сведения на вицепремиера Нинова.

„ Аз не се и колебая, че през Министерството на стопанската система сходно искане не е минавало. Ще предоставим и други документи, както и очевидци, на това, което се е случило. “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР