Вицепремиерът и външен министър на Сърбия Ивица Дачич заяви по

...
Вицепремиерът и външен министър на Сърбия Ивица Дачич заяви по
Коментари Харесай

Дачич: Борим се за правата на сръбския народ в Черна гора

Вицепремиерът и външен министър на Сърбия Ивица Дачич съобщи по време на свое изказване в Ягодина, Албания, че ще се бори за правата на своя народ в Черна Гора, написа белградското издание “Политика “, представено от аг. " Фокус ". " Всички сме дружно, тъй като имаме единствено една страна и един народ - сръбския народ и Сърбия ", сподели Дачич на обичаен новогодишен коктейл, проведен от общинския съвет на албанския град. Той добави, че не желае да приказва като представител на Сръбската православна черква (СПЦ), само че има вяра, че всяко нахлуване е против тях е и офанзива против сръбския народ. Дачич добави и че „ ние стоим крепко зад сръбския народ и СПЦ “. Министърът уточни, че СПЦ е най-важната опора на сръбските общности на всички места в района.

Дачич съобщи, че актуалното държавно управление, водено от президента на Сърбия Александър Вучич, е постигнало доста обилни резултати в политическо и икономическо отношение, „ спирайки негативния развой за признаването на Косово и Метохия “, стартират по времето на други политици.

" От 2012 година, когато на власт се качи обединението на СПП (Сръбска прогресивна партия), признанието на суверенитета на Косово беше оттеглено от 17 страни, Прищина не беше призната в ЮНЕСКО и Интерпол. Ние изградихме най-хубавите връзки с нашите приятелски страни Русия и Китай. Поставихме солидна основа и защитихме сръбския народ, живеещ отвън територията на страната. Ние подсигуряваме оцеляването и развиването на Република Сръбска ", сподели Дачич.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР