Вицепремиерът и служебен министър на труда и социалната политика Лазар

...
Вицепремиерът и служебен министър на труда и социалната политика Лазар
Коментари Харесай

Социалният министър представя приоритетите и екипа си

Вицепремиерът и длъжностен министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров на конференция показва целите на министерството и членовете на политическия си кабинет през днешния ден.

„ Приемственост, поредност, надграждане. Това са трите думи, които могат да характеризират това, което ще вършим през идващите месеци. В министерството се вижда един нетолкова обичаен метод в политическия живот, а точно една последователност в екипите които ще продължат осъществяването на политиките ", сподели той по време конференция.

Предвижда се над 530 00 хиляди души с ниски приходи да получат всяка година пакети с храна и хигиенични материали. Услугата „ Топъл обяд " ще получават над 50 000 нуждаещи се. Тя е обезпечена до края на септември.

Част от активността на министерството е ориентирана към най-нуждаещите се от целева помощ за отопление, уточни служебният министър.

„ Всеки, който получава помощ за отопление ще получава с 20% повече спрямо предишния отоплителен сезон. По-високата помощ ще стартира да се изплаща от 15 август ", посочи Лазар Лазаров.

Предприети са дейности и за разширението на обсега на лицата, които имат право на такава помощ. Почти 196 000 са подадените заявки за помощ, а на 108 000 към този момент е отпусната такава, сподели още служебният министър на труда и обществената политика.

Очаквайте детайлности!

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР