Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна
Коментари Харесай

Български визи ще се издават в 15 градове в Индия

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна с външния министър на Индия Сушма Сварадж. Това е първо посещаване у нас на индийски външен министър от две десетилетия насам. 

„ С най-ниското си данъчно облагане в Европейски Съюз, добра инфраструктура и гостолюбив народ България може да се трансформира във вратата на Индия към Европа ". С тези думи Екатерина Захариева се обърна към Сушма Сварадж. 

Първите дипломати на България и Индия подчертаха, че страните ни, които тази година бележат 65 години от определяне на дипломатически връзки, се радват на обичайно другарство, ползотворно съдействие и тясно и динамично партньорство.

„ Вие сте най-многобройната народна власт в света, а България е част от най-демократичната общественост – Европейския съюз ", посочи министър Захариева. Тя акцентира, че дипломацията на двете страни следва да работи за свързването на бизнеса и хората. „ Това ще сътвори добра основа за развиване на връзките ни ", съобщи Екатерина Захариева.

Сред областите с огромен капацитет за развиване събеседниците показаха високите технологии, фармацевтиката, земеделието, хранително-вкусовата индустрия, туризма. „ Каним български компании да вземат участие в развиваните от Индия стратегии ", сподели Сушма Сварадж.

Министър Захариева уточни, че българска компания към този момент развива сполучливо бизнес по програмата „ Направи в Индия ", друга доставя интернет до повече от 200 000 консуматори в Делхи, а български цех създава медикаменти в Индия.

Благодарение на тези и други сполучливи начинания двустранният стокообмен има възходяща наклонност. Данните за първите 10 месеца на 2018 година сочат 25% растеж на годишна база. Над 14 500 индийци, или с 23% повече на годишна база са посетили страната ни през предходната година, уточни още министър Захариева.

„ Тези връзки ще се засилят още повече с откриването на директна въздушна линия ", разяснява българският външен министър пред публицисти след края на срещата. Екатерина Захариева заяви, че от март български визи ще могат да се получават в над 15 индийски града. 

„ За тези и редица други съответни въпроси се договорихме на срещата ", сподели още външният ни министър. Тя показа насладата си да посрещне Сушма Сварадж: „ Тя е образец и ентусиазъм за толкоз доста девойки и дами в родината си. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР