Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов влезе в задочен

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов влезе в задочен
Коментари Харесай

Каракачанов се скара задочно на Дачич заради българите в Сърбия

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов влезе в неприсъствен спор със сръбския външен министър Ивица Дачич по отношение на правата на българите в Сърбия. Преди малко водачът на Вътрешна македонска революционна организация написа ядосан пост против Дачич във " Facebook ", в който отговяра на изявление на сръбския първи посланик.

Ето изказването на Каракачанов (без редакторска намеса):

" Сръбският вицепремиер и министър на външните работи Ивица Дачич е попитал през днешния ден за какви права на българи в Сърбия приказва България. Точните му думи са били: „ За какви вътрешни работи през днешния ден се приказва в Европейския съюз. Там имате едни българи, които в Сърбия са единствено 0.26 на 100 от популацията ни. Толкова са българите в Сърбия. Но, България на всяка среща на Европейския съвет слага въпроса за правата на българското национално малцинство? ”

Като вицепремиер по публичен ред и национална сигурност на Р България, като историк и водач на Вътрешна македонска революционна организация, отговорът ми към Дачич е: става дума за правата на тези българи в териториите, които през 1919 година Сърбия непозволено окупира след Ньойския контракт. На които забраняваше до 44-та година да се назовават българи, а по-късно ги тормозеше, мачкаше и принуждаваше да се изселват от родните им места.

Българската страна няма да спре да пази правото децата на нашите сънародници да учат с учебници на български език. Няма да отстъпи и на йота от условията за съблюдаване на всички свободи и права, които се поставят на българското национално малцинство в прилежаща Сърбия. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР