Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов призова армията да

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов призова армията да
Коментари Харесай

Каракачанов: Няма да позволя да използват армията

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов прикани армията да не бъде употребена за политически цели.

Той взе участие в откриването на Годишната конференция на началника на защитата военачалник Андрей Боцев. Форумът е на тематика „ Тенденции в развиването на отбранителните качества на Въоръжените сили на Република България “, оповестиха от пресцентъра на министерството на защитата.

Коментарът на Каракачанов идва след оповестените от прокуратурата предходната седмица записи на настоящия пълководец на Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков и президента Румен Радев и вчерашното послание на президента, с което той смъкна доверието си от държавното управление и прикани за национално обединяване против ръководството.

„ Не съм си разрешил за тези две години и девет месеца и няма да си го разреша, до момента в който съм министър на защитата, да замесвам политиката в активността на армията. Моят апел и условие към всички вас е да не позволявате политиката да се бърка в проблемите на армията и армията да бъде употребена за политически цели “, сподели той пред генералите и офицерите, присъстващи на събитието.

На втория ден от конференцията в четвъртък пред висшия офицерски състав на Българската войска ще приказва президентът Румен Радев, който е и някогашен пълководец на Военновъздушни сили.

Ето и цялостния текст на речта на вицепремиера и министър на защитата:

Уважаеми военачалник Боцев, господа генерали, адмирали, офицери,

Дами и господа,

Имам достойнството за поредна година да приказвам пред вас на тази конференция и това е още един добър мотив, както през цялата година, за една свободна и открита полемика за провокациите пред Въоръжените сили и целите в нашата защита.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР