След много тежката загуба на ПП-ДБ би трябвало да се

...
След много тежката загуба на ПП-ДБ би трябвало да се
Коментари Харесай

Васил Тончев от „Сова Харис“: Кирил Петков трябва да си тръгне заедно с Лена Бориславова

„ След доста тежката загуба на ПП-ДБ би трябвало да се преформатира и да излезе с нови хрумвания. Не мисля, че пръв Христо Иванов трябваше да подава оставка, той седеше на назад във времето в предизборната акция и не беше деен към всичко, което се случваше. Кирил Петков беше водеща фигура. Кирил Петков би трябвало да си тръгне, дружно с Лена Бориславова “, съобщи пред Нова нюз  социологът от „ Сова Харис “ Васил Тончев.

По думите му ПП-ДБ е позволила генерална неточност - няма по какъв начин да се направи правосъдна промяна с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

„ Грешка беше и когато се конфронтираха с президента по тематиката за Украйна. Българска социалистическа партия се трансформира в дребна партия, която не би могла да бъде фактор. Геополитическата конюнктура ще се промени до една година, това ще наложи промени и у нас. Би било огромна неточност ПП-ДБ да се поддаде на изкушението и да одобри назначения в нов кабинет с ГЕРБ “, разяснява Тончев.

Според него огромният победител на изборите е Слави Трифонов. Той ще бъде златната акция - наедно с двата по-големи субекта, с които да създадат болшинство. Нямат излаз - би трябвало да се направи кабинет сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, добави социологът.

Според него „ Величие “ е извънсистемна партия, която се е развила отвън нормалните медийни канали. „ Те заобикалят публичното внимание. Лидерите ѝ ми се видяха премерени и добре премислени. Не видях да изпадат в националистически крайности “, уточни той.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР