Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов иска реални стъпки

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов иска реални стъпки
Коментари Харесай

Ограмотяването - единствен път за интеграция на циганите според Каракачанов

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов желае действителни стъпки за решение на казуса с ромската неначетеност, акцентира той в изявление пред Българска национална телевизия.

По думите му нужни са и по-строги ограничения против ромската престъпност. Според Каракачанов би трябвало да се работи действително за премахването на казуса с ромската неначетеност. Красимир Каракачанов съобщи още, че това е единственият път за интеграция на малцинствата.

 С 25 млн. лева МОН образова необразовани възрастни
С 25 млн. лева МОН образова необразовани възрастни

Над 14 хиляди подготвени 2011-2015 по предишен план на МОН

Министърът на защитата посочи още, че неграмотността в тази общественост е голяма, цитирайки данни, че 206 хиляди деца в България, огромната част от които циганчета, от 7 до 18-годишна възраст са необразовани.

Според Каракачанов би трябвало да бъде въведено наложително връщане в учебно заведение. " Дори би трябвало да въведем просветителната тегоба, наложително, не ме интересува, че си пропуснал 16 години - връщаш се в учебно заведение и учиш ", отсече министъра на защитата.

 Ще образоват необразовани с пари по оперативна стратегия
Ще образоват необразовани с пари по оперативна стратегия

За 600 часа ще минат начални курсове от главното обучение

Според Каракачанов един от главните проблеми е проучването на български език. " Няма по какъв начин да се интегрираш в обществото, когато не знаеш да пишеш и приказваш на български език. За какви права приказваш, когато няма по какъв начин да си намериш работа в естествена компания или дружество, когато не владееш езика на болшинството - не можеш да пишеш и да четеш ". Обяснява вицепремиерът.

Той прикани да действаме и да разберем, че е извънредно време да спрем да преглеждаме тези проблеми от една страна в чисто етнически проект, а въпреки това да спрем да ги преглеждаме като някакъв проблем, за който някой в Брюксел щял да ни се скара, приключи Каракачанов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР