Вицепремиерът и министър на минното дело и енергетиката на Сърбия

...
Вицепремиерът и министър на минното дело и енергетиката на Сърбия
Коментари Харесай

Сръбски вицепремиер иска санкции срещу Русия

Вицепремиерът и министър на минното дело и енергетиката на Сърбия Зорана Михайлович прикани в сряда за налагане на наказания против Русия в изявление за сръбската телевизия " Първа ".

В изявлението Михайлович сподели, че " страната би трябвало да вземе решение по въпроса за налагане на наказания против Русия ", но за това " належащо е да се изчака сформирането на ново държавно управление ".

Коментирайки войната в Украйна, вицепремиерът съобщи, че " Русия води нападателна, а не освободителна война ". Тя означи, че " геополитиката се трансформира бързо, тъй че Сърбия би трябвало да откри своето място в нея за идващите 100 години ".

На въпрос на публицист дали е подготвена да гласоподава за наказания, в случай че влезе в новия кабинет, Михайлович акцентира, че в никакъв случай не е променяла позицията си.

По-рано в послание към нацията след съвещание на Съвета за сигурност Вучич сподели, че Сърбия поддържа териториалната целокупност на Украйна, само че няма да постанова наказания против Руската федерация. Президентът сподели, че републиката краткотрайно стопира ученията на армията и полицията с всички задгранични сътрудници. Той означи, че Сърбия счита и Русия. и Украйна за приятелски страни, съжалява за протичащото се в източната част на Европа и е подготвена да даде филантропична помощ на Киев. Говорейки на форума Globsec в Братислава, Вучич сподели, че 77% от жителите на републиката са срещу антируските наказания.

Припомняме, че Европейският парламент ще изиска на 13 октомври от Европейския съюз да приключи договарянията със Сърбия за присъединението ѝ към блока, до момента в който страната не наложи наказания на Русия. Това планува проектодокладът за новата тактика на Европейски Съюз в процеса на разширение, до който радио " Свободна Европа " има достъп.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР