Вицепремиер и 11 министри от правителството ще вземат участие в

...
Вицепремиер и 11 министри от правителството ще вземат участие в
Коментари Харесай

Половината правителство ще дава отчет пред парламента


Вицепремиер и 11 министри от държавното управление ще вземат присъединяване в петъчния парламентарен надзор, съобщи БГНЕС.

Първа на трибуната ще се качи Марияна Николова, която, като отраслов вицепремиер, ще дава отговор за демографската политика на страната ни.

Веднага след нея излиза районният министър Петя Аврамова, която са отправени най-вече депутатски въпроси. Голямата част от тях са свързани със положението на републиканската пътна инфраструктура, а други – с Националната стратегия за енергийна успеваемост за многофамилни жилищни здания и Интегрираната система за продан на информация сред Агенция „ Пътна инфраструктура “, Министерство на вътрешните работи и митниците.

Запазването на заетостта на служащите по време на изключителното състояние и договорите за студентските бригади – за това се отнасят питанията, адресирани до министъра на труда и обществената политика Деница Сачева.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще би трябвало да разясни по какъв начин върви взаимната активност сред Консорциум „ Метеорологични системи и екипировки “ и Националния институт по метеорология и хидрология.

На 5 въпроса от народни представители ще дава отговор министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев. Те са свързани с финансовата отплата на българските медици, медицинските експерти в детското опазване на здравето, реимбурсираните лекарства от НЗОК и градежа на национална детска болница.

Съхраняване на креативното завещание от художника Светлин Русев, средствата за театралните изкуства и сигурността при възвръщането към естествен режим на работа в артистичните среди – с това са свързани отговорите, които ще дава министърът на културата Боил Банов.

Веднага по-късно министърът на стопанската система ще изяснява по какъв начин върви отпущането на безлихвени заеми до 1500 лв., а екоминистърът Емил Димитров – за случаите с откритите незаконни контейнери с италиански отпадък.

За двойния стандарт при храните в Европейски Съюз и още няколко въпроса от нейния сектор ще приказва земеделският министър Десислава Танева.

Спортният министър Красен Кралев ще разясни какво е финансовото подкрепяне за активността на спортните клубове, а министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще даде информация на депутатите по процедурата за избор на стратегически вложител за АЕЦ „ Белене “.

Последен на естрада излиза министърът на правораздаването Данаил Кирилов, който би трябвало даде отговори за утвърдената от Министерския съвет Концепция за наказателна политика 2020 – 2025 и въздействието ѝ върху законодателния развой. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР