Витамин Д е най-полезният за здравето на сърцетоДелът на витамин

...
Витамин Д е най-полезният за здравето на сърцетоДелът на витамин
Коментари Харесай

Витамин Д е най-полезният за здравето на сърцето

Витамин Д е най-полезният за здравето на сърцето
Делът на витамин Д в организма се оказа един от най-силните фактори, влияещи върху здравето на сърцето и съдовете и способността да се устоя на продължителни натоварвания. До този извод са стигнали кардиолози, разгласили публикации в списание EJPC.

“Нашето проучване демонстрира, че огромните количества на витамин Д в организма са свързани статистически с по-високата издръжливост. Като допълнение всички знаят добре, че той въздейства позитивно на костите и сърцето. По тази причина всички хора би трябвало да поддържат високо неговото равнище в организма, като употребяват хранителни добавки или просто по-често да излизат на слънце “, съобщи Амр Марауан от Университета на щата Вирджиния.

Рибното масло и витамин Д, както демонстрират проучванията от последните години, имат многочислени потребни свойства, за които учените по-рано не са подозирали. Например, те са открили, че витамин Д понижава вероятността от гибел вследствие на инфаркт, забавя развиването на множествената склероза и пази мозъка на алкохолиците от по-нататъшно увреждане.

Молекулярните биолози от Съединени американски щати са разкрили, че витамин Д може да играе основна роля в отбраната на клетките на организма от стареене и неговите последствия, в това число от развиването на рак. До тези заключения те са стигнали, наблюдавайки червеи, които са били хранени с „ убийствени “ дози от този витамин. В допълнение рибното масло може да ни защищити от диабет и редица други заболявания.

Марауан и неговите сътрудници са разкрили още едно потребно качество на витамин Д. Колкото повече той участва в нашия организъм, толкоз по-лесно можем да се оправим с разнообразни натоварвания и сме по-издържливи. /РИА „ Новости “
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР