Виталий Соколов - белодробен хирург, който лекува Covid-19 в Украйна,

...
Виталий Соколов - белодробен хирург, който лекува Covid-19 в Украйна,
Коментари Харесай

Между геополитика и бедност: Украйна е лишена от ваксини срещу Covid-19

Виталий Соколов - белодробен хирург, който лекува Covid-19 в Украйна, няма самообладание да се имунизира. Но неговата страна, в плен на беднотия и геополитическо напрежение, не съумя да разпредели и минимално количество дози от коронавирус ваксина.

" Очакваме с огромно неспокойствие имунизацията, тъй като живеем в непрекъснат стрес ", доверява пред Агенция Франс Прес този висок и витален 49-годишен мъж, който работи в 17-та болница в Киев и в този момент е отпред на звено за лекуване на ковид.

" Много е разочароващо " да си пререден от всичките си съседи в надпреварата за ваксини, споделя той, намествайки маската си, залепена за лицето му с тиксо, снабден с очила, комбинезон, както и два чифта ръкавици, преди да се гмурне в " алената зона " на неговата болница.

Украйна, една от най-бедните страни в Европа, чиято здравна система е грохнала, е записала близо 1,2 милиона случаи на Covid-19 и над 21 000 умряли, при 40 милиона население.

Властите твърдят, че първите имунизации може да стартират от средата на февруари, обещания, които обаче оставят подозрения у здравните служащи, защото до момента не е била оповестена никаква точна дата за доставка на ваксина.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР