Висшият съдебен съвет (ВСС) подкрепя промени в Наказателния кодекс относно

...
Висшият съдебен съвет (ВСС) подкрепя промени в Наказателния кодекс относно
Коментари Харесай

ВСС се застъпи за по-строги наказания за нарушителите на пътя

Висшият правосъден съвет (ВСС) поддържа промени в Наказателния кодекс по отношение на систематичните извършители на пътя.

„ Наказателният кодекс се нуждае от промени във връзка с наказванията за систематичните извършители на пътя. Висшият правосъден съвет поддържа самодейността на околните на починали при тежки пътнотранспортни катастрофи за изменение на законодателството “, уточни Боян Магдалинчев, представляващ Висшия правосъден съвет, на среща с техни представители, представен от пресцентъра на съвета. 

Близките на починали на пътя разясниха размера на плануваните санкции за причинители на многократни нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, за лица използвали алкохол или наркотични субстанции, с невисок учебен ценз и посочили равнодушие към осъщественото.

Магдалинчев подчертава на нуждата от по-строги санкции, за тези, които нямат вярна оценка за постъпките си и правят систематични прояви. Според него обществото демонстрира непоносимост към сходни дейности.

По данни на Министерство на вътрешните работи през 2022 година по пътищата на страната са починали 525 души . Регистрираните произшествия са съвсем 6600. При тези произшествия са ранени над 8400 души.

През 2022 година станаха редица тежки произшествия , които провокираха публичен интерес, спор в институциите и гражданското общество за ограниченията по пътищата. Някои от случаите бяха в София.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР