Висшият адвокатски съвет остро възрази срещу лансираната наскоро от депутата

...
Висшият адвокатски съвет остро възрази срещу лансираната наскоро от депутата
Коментари Харесай

Адвокатите скочиха срещу разводите при нотариус

Висшият адвокатски съвет остро възрази против лансираната неотдавна от депутата от Българска социалистическа партия Филип Попов концепция разводите по взаимно единодушие да се правят не от съда, а пред нотариус, заяви lex.bg.

Висшият адвокатски съвет я дефинира като „ безусловно неприемлива и несъвместима с съществени правила на гражданския развой у нас и откритите правни обичаи “. До момента тя не среща и политическа поддръжка в Народното събрание.

От адвокатурата припомнят, че на нотариусите са предоставени публично-правни функционалности с стеснен темперамент – да правят плануваните в закона „ нотариални дейности “ и те не разполагат с обща подготвеност по охранителните производства, сходно на съда.

„ Разводът, даже когато е по взаимно единодушие, визира не толкоз имуществените връзки, колкото персоналната и прочувствена сфера, освен това освен на съпрузите, само че и на техните деца.

Предоставянето на родителските права, персоналните връзки сред родителите и децата, и преценката дали ползите на децата са предпазени по най-хубав метод, са въпроси, чиято преценка надалеч надвишава общата удостоверителна подготвеност на нотариуса, се показва в мнението на юристите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР