Висши белгийски официални лица се присъединиха към исканията на европейските

...
Висши белгийски официални лица се присъединиха към исканията на европейските
Коментари Харесай

СОЛИДАРНОСТ: Белгийските власти поискаха забрана за участие на Израел вЕвровизия

Висши белгийски публични лица се причислиха към настояванията на европейските страни за възбрана на Израел да се състезава в състезанието за Евровизия, съгласно известия в медиите.
„ Точно както Русия беше изключена от надпревари и Евровизия след нахлуването й в Украйна, Израел би трябвало да бъде изключен, до момента в който не спре грубите си нарушавания на интернационалното право, които доведоха до гибелта на хиляди хора, в това число деца “, написа заместник-председателят на държавното управление на Федерация Валония-Брюксел
Линард сподели, че ще насочи искане до RTBF, белгийската френскоезична радио и телевизионна компания, която е уредник на състезанието, съгласно известия в медиите.
„ Докато войната в Газа продължава, тежестта върху уредниците е да поемат отговорност за възбраната на израелско присъединяване “, сподели тя.
Фламандският министър по въпросите на Брюксел, младежта и медиите Бенджамин Дале поддържа Линард, като сподели, че Израел би трябвало да бъде дисквалифициран от надпреварата, до момента в който продължава да убива почтени цивилни, в това число дами и деца, в Газа, съгласно фламандските медии.
„ Недопустимо е такова прелестно, сплотяващо празненство да се организира с участник, който нарушава в подобен мащаб интернационалното филантропично право и правата на децата “, сподели той.
Ла Зара, мароканско-канадска певица, която представляваше Франция на състезанието за ария на Евровизия през 2023 година, изиска Израел да бъде неразрешен от състезанието на 10 януари.
„ За страдание още веднъж сме изправени пред кланета и геноцид против палестинския народ и офанзиви на Западния бряг и в Ливан “, сподели тя,
Общо 1000 души в Швеция, в това число актьори и представители на музикалната промишленост, подписаха петиция на 10 януари, която настояваше Израел да бъде неразрешен от Евровизия.
Артистите желаеха Швеция да се отдръпна от състезанието, в случай че присъединяване на Израел не бъде блокирано.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР