Висш изпълнителен директор в една от най-големите европейски банки се

...
Висш изпълнителен директор в една от най-големите европейски банки се
Коментари Харесай

Главният оперативен директор на Credit Suisse подаде оставка

Висш изпълнителен шеф в една от най-големите европейски банки се отдръпна от поста си. Това решение бе взето, откакто следствие откри, че той е поръчал интервенция по наблюдаване на водещ банкер, присъединяващ се към екипа на конкурентна банка. Главният действен шеф на Credit Suisse Пиер-Оливие Буе подаде оставка с неотложен резултат, заяви швейцарската банка, а шпионската спекулация с негово присъединяване е предизвикала съществени вреди върху репутацията на финансовата институция.

Буе призна по време на следствието, че е изискал началникът по сигурността на Credit Suisse да сложи някогашния изпълнителен шеф на банката Ихбал Хан под наблюдаване в края на август, откакто конкурентната банка UBS разгласи, че той ще се причисли към тях. Буе е наредил надзора над Хан за отбрана на ползите на банката и не е уведомил изпълнителния шеф Тиджане Тиам или различен член на висшето управление на Credit Suisse за дейностите си.

Според информацията от финансовата институция основният действен шеф на Credit Suisse Пиер-Оливие Буе се е страхувал, че Хан ще се опита да насърчи сътрудниците си от Credit Suisse да се причислят към него в UBS, и по тази причина е бил обезпокоен, че той съставлява риск за ползите на Credit Suisse. Хан е бил следен в продължение на седем работни дни сред 4 и 17 септември от частни детективи. Вътрешнофирменото следствие в последна сметка по този начин и не е разкрило никакви доказателства, че някогашният изпълнителен шеф на банката е нарушил договорните си отговорности, пробвайки се да притегли чиновници или клиенти на банката на новата си служба, съобщи Credit Suisse.

Управлението на активите на богати клиенти е във фокус за швейцарските банки и техните съперници в Европа, защото те се пробват да компенсират спада на приходите от капиталово банкиране и въздействието на негативните лихви върху маржовете на заемите. Поради това не е извънредно банкерите да вземат дългогодишни клиенти със себе си, когато сменят работодателите. В ръководството на активите банкерите постоянно построяват близки връзки с клиенти в продължение на доста години, по тази причина борбата сред съперниците за заможните клиенти е яростна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР