Високопоставени представители на двайсетина от основните разузнавателни служби в света

...
Високопоставени представители на двайсетина от основните разузнавателни служби в света
Коментари Харесай

Шпиони от цял свят на среща в Сингапур

Високопоставени представители на двайсетина от главните разследващи служби в света се събраха на загадка среща в коридорите на срещата “Диалог Шангри-Ла ”, която се организира през уикенда в Сингапур. Това заяви Ройтерс, като се базира на свои източници, поискали самоличността им да се резервира ананомна.

Подобни срещи се провеждат от сингапурското държавно управление и се организират дискретно от няколко години, настояват източниците на Ройтерс.

Представител на Съединени американски щати на форума е ръководителката на националната разследваща работа Аврил Хейнс. В срещата взе участие и представител на Китай, макар напрежението сред Пекин и Вашингтон.

Индийски източник пък разкрива, че на форума има и представител на Индия.

“Разузнавателните служби се придържат към неписаното предписание, че могат да поддържат връзка между тях, когато по-официалната и открита дипломация е по-трудна. Това е доста значим фактор във времена на напрежение ”, споделя пред Ройтерс източник, осведомен с тематиката.

Говорител на сингапурското министерство на защитата сподели, че участващите в срещата “Диалог Шангри-Ла ” “високопоставени представители на разследващи служби се възползват и от опцията да се срещнат с сътрудниците си ”.

 

Източник " Труд "

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!      

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР