Високопоставен дипломат от ЕС - германката Хелга Шмид, бе назначена

...
Високопоставен дипломат от ЕС - германката Хелга Шмид, бе назначена
Коментари Харесай

Хелга Шмид е новият генерален секретар на ОССЕ

Високопоставен посланик от Европейски Съюз - германката Хелга Шмид, бе назначена през днешния ден за общоприет секретар на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), съобщи ДПА.

Министрите на външните работи на 57-те страни членки на ОССЕ назначиха Шмид и още трима висши чиновници с консенсус по време на онлайн среща, оповестиха дипломатически източници от Виена.

Кайрат Абдрахманов (Казахстан) е новият висш комисар за националните малцинства, Мария Тереза Рибейру (Португалия) - представител за свободата на медиите, a Матео Мекачи (Италия) - шеф на Бюрото за демократичните институции и човешките права.

Шмид, основен секретар на Европейската работа за външна активност, е известна най-много като един от основните договарящи, уредили нуклеарната договорка от 2015 година сред Иран и международните сили, отбелязва ДПА. Постът общоприет секретар на ОССЕ и други висши позиции бяха вакантни от юли, откакто Азербайджан, Таджикистан и Турция се опълчиха на удължаването на мандатите на надзорните органи на ОССЕ за свободата на медиите и демокрацията, напомня ДПА
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР