Високите цени, застрояването или не съвсем високото качество на част

...
Високите цени, застрояването или не съвсем високото качество на част
Коментари Харесай

Полина Карастоянова: Да се сравняваме с Гърция в туризма е непосилна задача

Високите цени, застрояването или не напълно високото качество на част от хотелите и услугите гонят българите в посока Гърция?

Да се съпоставяме с Гърция във връзка с летния туризъм е непостижима задача, означи в предаването „ Тази събота” изпълнителният шеф на Националния ръб по туризъм доктор Полина Карастоянова.

,,Характерът на българския туризъм би трябвало да бъде издирван в нашите благоприятни условия. Затова в случай че търсим да се съпоставяме с други страни, дано не бъде Гърция, а с страни с нашите благоприятни условия, като една Хърватска да вземем за пример. Там структурираха своя туристически бранш на доста високо равнище и сътвориха една извънредно професионална тактика за развиването на туризма. За жал нищо от това, което се случи даже в Хърватска, не бе взето тук, защото редица държавни управления проспаха тази възможност'', добави още Полина Карастоянова.
Лято 2019: Кризисен сезон по морето Курортните комплекси регистрират спад на туристите, само че някои хотели са цялостни
Една касова записка за чадър и шезлонги на плажа на стойност 70 лева разбуни духовете по морето и провокира изключителна инспекция на Южния плаж на Каваците предходната седмица. Данни на министерство на туризма демонстрират междинни цени на чадъри и шезлонги за чадър 6,50 лева, за шезлонг 5,60 лева На някои плажове се оферират единствено комплекти (чадър и два шезлонга) при междинна цена от 25,87 лева, а на други има и единствено против консумация. Цени, които наподобяват допустими.

Туризмът е интернационално насочена промишленост и България търси клиенти и своя интерес на интернационалния пазар. Проблемът е, че у нас има избрани тарикати, които си разрешават по-високи цени, само че въпреки всичко има и отлични образци на българското Черноморие, уточни още Полина Карастоянова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР