Високите цени на природния газ осигуриха рекордна печалба за руския

...
Високите цени на природния газ осигуриха рекордна печалба за руския
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Алексей Милер

Високите цени на природния газ осигуриха рекордна облага за съветския държавен колос " Газпром " за деветте месеца на годината. Финансовият резултат от 1.55 трлн. рубли (20 милиарда долара) до края на септември към този момент задминават облагата за всяка една цяла календарна година в историята на компанията.

Очакванията на ръководената от Алексей Милер компания са за още по-добри резултати през четвъртото тримесечие. " Газпром ", който държи монопола върху съветския експорт на газ по тръбопроводи, се възползва от скока на цените на газа в Европа, която е главен нейн експортен пазар. Цените на газа се повишават шест следващи тримесечия, като през третото на тази година съвсем се утроиха на годишна база до 304 $ за 1000 куб. метра. Това оказа помощ на компанията да се възвърне от миналогодишните загуби.

Приходите от общите продажби на газ през първите девет месеца са нарастнали със 77% по отношение на същия интервал на 2020 година до 3.5 трлн. рубли. Тези за Европа и и Турция са се удвоили.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР