Високата кръвна захар би могла да отключи сериозни проблеми като

...
Високата кръвна захар би могла да отключи сериозни проблеми като
Коментари Харесай

Храни, които водят до скок в кръвната ви захар

Високата кръвна захар би могла да отключи съществени проблеми като наднормено тегло, сърдечни проблеми и диабет. Последният е една от най-често срещаните аргументи, които могат да доведат и до съдбовен край. Ето за какво, равнищата на захарта би трябвало да се наблюдават и управляват.

Кръвната захар нараства най-често поради потреблението на нездравословни артикули. Ето кои са храните, които покачват равнищата на кръвната захар и които е добре да ограничите от ежедневното си меню:

1. Мляко и млечни артикули – от основно значение е да одобряват храни с ниско наличие на мазнини, в противоположен случай другите биха довели до инсулинов недостиг. Заквасената сметана, млякото и изварата са артикули, които би трябвало да участват в менюто ви в лимитирани количества.

2. Газирани безалкохолни питиета – питиета с високо наличие на захар, включително и алкохолни, покачват доста риска от насърчаване на диабет. Ограничете приема на кола, бренди, вино и т.н.

3. Брашно – продуктите, в които то е главната съставна част, водят до увеличение на захарта, затлъстяване и диабет. Това са храни като бял самун, макаронени произведения и така нататък Препоръчително е те да бъдат сменени с пълнозърнести.

4. Сладки произведения – напълно разумно, потреблението на всевъзможни сладки изкушения усилва кръвната захар. Тези храни са и честа причина за увеличение на тежестта.

 сладкишите покачват кръвната захар

5. Месни артикули – колбаси, шунка, пушено месо и други сходни. Ако ви се хапва мръвка, заложете на чистото месо, печено и сварено. Всички останали модифицирани меса покачват риска от диабет.

6. Бял ориз – колкото е апетитен, толкоз е и нездравословен. Ако сте последователи на ястията, приготвени с бял ориз и подобен има на трапезата ви най-малко няколко пъти седмично, заменете го с червен или кафяв. Това също са питателни храни, които обаче не покачват захарта.

7. Сок от портокал – обратно да упованията, с портокала и прясно изцедения сок от него би трябвало да се внимава. Сокът съдържа киселина, която вреди на стомаха. Консумирането на целия плод, пък, би могло да докара до поява на гастрит, в случай че не сте хапнали нищо преди него.

8. Твърде горещи или прекомерно студени питиета – в случай че изпиете чаша студена вода, щом отворите очи заран, това ще докара до нарушение на кръвообращението. Твърде горещото кафе, пък, има диуретичен резултат, в случай че се пие на гладно.

9. Готови зърнени закуски – тези, които единствено изсипваме, заливаме с прясно или кисело мляко и сме подготвени да погълнем за минути. Не единствено че са нездравословни за организма, а и основават краткотрайно чувство за задоволеност, което отминава бързо. Ето за какво, не е добра концепция да започване деня си по този метод.

Наблегнете за здравословните артикули и изключително на плодовете и зеленчуците, с цел да поддържате форма, да бъдете изпълнени с сила и да имате цялостен надзор освен над кръвната си захар, а и върху здравето на целия си организъм.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР