Висока оценка за напредъка в двустранното сътрудничество между България и

...
Висока оценка за напредъка в двустранното сътрудничество между България и
Коментари Харесай

Каракачанов връчи писмо от Борисов до Тръмп

Висока оценка за напредъка в двустранното съдействие сред България и Съединените щати в региона на сигурността и защитата е била изразена по време на диалозите сред вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов и Маркус Томи, шеф по НАТО и европейските стратегически въпроси в Съвета за национална сигурност към Белия дом, съобщи Българското национално радио.

Това заяви пресцентърът на Министерството на защитата, като посочи, че това е първата от поредицата срещи на почналото през вчерашния ден, 5 октомври, работно посещаване на военния ни министър в Съединените щати.

Каракачанов е връчил персонално писмо от българския министър председател Бойко Борисов до американския президент Доналд Тръмп.

В хода на диалозите е била разисквана тематиката за евроатлантическата интеграция на Западните Балкани.

По-късно денем министър Каракачанов се е срещнал с представители на управлението на " Локхийд Мартин ". Той е получил от компанията уверения, че индустриалният развой върви според подписания контракт за доставка на изтребители Ф-16 за българската войска.

В рамките на визитата на Красимир Каракачаное в Съединените щати предстоят срещи в Пентагона с министъра на защитата Марк Еспър, както и диалози в Сената и Държавния департамент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР