Висок ръст при събираемостта на просрочени задължения отчитат от офиса

...
Висок ръст при събираемостта на просрочени задължения отчитат от офиса
Коментари Харесай

Бизнесът в Сливен внесе в бюджета 15 млн.лв. просрочени задължения

Висок растеж при събираемостта на просрочени отговорности регистрират от офиса на териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в Сливен. Близо 15 милиона лв. са събрани за първите осем месеца на годината от обществените реализатори на приходното ведомство в града. Има трайна наклонност на повишаваща се събираемост, в основата на която е дейната връзка и партньорският метод към длъжниците – компании и жители. Към пропусналите да платят в цялостен размер обществените си задължения се ползва правилото на ранното известяван и разяснение на опциите за застраховане и заплащане на задължения при финансови усложнения. При трайна липса на подпомагане и заплащане от страна на длъжниците се стига и до търгове за продажба на имущество, а в избрани случаи се търси и отговорност за задълженията персонално от шефовете на задлъжнелите компании. От началото на годината териториалната конструкция на приходната организация е провела 39 търга, а на 40 търговски обекта с огромни неплатени отговорности е приложена насилствената мярката изземване на средства от каси на длъжници.
От Националната организация за приходите припомнят, че посредством автоматизирана система на Министерството на финансите получават противоположна информация от всички държавни и общински органи преди те да стартират разплащане към реализатори на публични поръчки и други получатели на държавни и общински средства. Следва осъществяване на инспекция за съществуване на обществени отговорности и при определяне на такива, цялата или част от сумата, планувана за разплащане, се употребява за погасяване на задълженията към фиска.Данъчните предлагат на жителите и компаниите да употребяват е-услугите на Национална агенция за приходите с ПИК или КЕП, с цел да ревизират дали имат отговорности и какъв е настоящият им размер. В случаите на формирано изпълнително произвеждане, клиентите, които изпитват финансови усложнения, могат да се извърнат към способния обществен реализатор, с цел да обсъдят подобаващи ограничения за застраховане и възнаграждение на просрочените отговорности.
Допълнителна информация може да получите уеб страницата на приходната организация или на телефоните на Информационния център на Национална агенция за приходите: 0700 18 700 или 02 9859 6801, на цена, съгласно цената на съответния оператор.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР