Виртуално ревю на руския дизайнер Валентин Юдашкин в рамките на

...
Виртуално ревю на руския дизайнер Валентин Юдашкин в рамките на
Коментари Харесай

Парижката седмица на модата отмени виртуално ревю на руски дизайнер

Виртуално ревю на съветския дизайнер Валентин Юдашкин в границите на Парижката седмица на модата беше анулирано, защото той " не се е разграничил " от войната в Украйна, заяви Франс прес, като цитира президента на Френската федерация на висшата мода и модата Ралф Толедано.

Шоуто трябваше да бъде във вторник. Юдашкин е измежду постоянните участници в дефилетата в Париж. Той е един от създателите на дизайна на униформите на съветската войска.

" Нашият екип искаше да разбере позицията на Валентин Юдашкин. Ако той беше изразил запаси по отношение на войната в Украйна, щеше да бъде мъчно да го отстраним " от програмата, изясни Толедано. Случаят обаче не бил подобен, което наложило и взимането на решението.

Запитан дали то ще засегне и съветските дизайнери Уляна Сергеенко и Янина Кутюр, които гостуват на Парижката седмица на модата, Толедано изясни, че въпросът ще бъде прегледан от специфична комисия, събираща се на всеки шест месеца. Тя взема решение кои фешън къщи могат да показват сбирките си в Париж.

Според него идната среща на комисията, формирана от членове на федерацията и представители на промишлеността, ще бъде през месец юни.

Дискретен от началото на войната в Украйна, първокласният и стилният отрасъл от ден на ден се дистанцира от Русия, лимитира наличието си в страната и поддържа финансово украинските бежанци.

В началото на Парижката седмицата на модата, която стартира на 28 февруари, Ралф Толедано прикани 110-те членове на Френската федерацията за висшата мода и модата да създадат дарения за украинските бежанци.

След две години на здравна рецесия, Седмица на модата във френската столица се смяташе за " тип събиране ", само че е невероятно да се " чества “..., " когато чудовищни неща се случват на два часа от Париж “, сподели Толедано.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР