Virgin Galactic Holdings обяви в петък, че Федералната авиационна администрация

...
Virgin Galactic Holdings обяви в петък, че Федералната авиационна администрация
Коментари Харесай

Virgin Galactic получи официално одобрение за космически полети с клиенти



Virgin Galactic Holdings разгласи в петък, че Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати (FAA) е разрешила на компанията да реализира потребителски полети в Космоса.

Според Virgin Galactic това е първият път, когато FAA е лицензирала галактическа линия за полети на клиенти, добавяйки, че това е обвързвано с " спомагателна инспекция на програмата за методично тестване на компанията ".

Освен това компанията съобщи също по този начин, че е прегледала всички данни от тестовия си полет на 22-ри май, заявявайки, че полетът " се е показал добре по отношение на всички заложени полетни цели ".

Майкъл Коглазие, основен изпълнителен шеф на Virgin Galactic, разяснява новината:

" Невероятно сме удовлетворени от резултатите от нашия финален тестов полет, който реализира посочените от нас цели на полетните проби. Днешното утвърждение от FAA на нашия цялостен лиценз за комерсиално изстрелване, по отношение на триумфа на нашия тестов полет от 22 май, равнища дава убеденост, до момента в който продължаваме да се приготвяме за първия ни напълно екипажен тестов полет това лято ".

След новината акциите на Virgin Galactic нарастнаха с близо 12% преди старта на търговията на Уолстрийт.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР