Винсент Крихмайер донесе първия златен медал за Австрия на световното

...
Винсент Крихмайер донесе първия златен медал за Австрия на световното
Коментари Харесай

Австриец и швейцарка са първите световни шампиони по ски за 2021 г.

Винсент Крихмайер донесе първия златен орден за Австрия на международното състезание по ски алпийски дисциплини в Кортина д`Ампецо (Ит), откакто завоюва надпреварата в супергигантския слалом. 29-годишният скиор от Линц мина най-умело по подлото трасе, на което отпаднаха 9-има от първите 30 стартирали, които имат най-вече FIS точки в дисциплината, и общо 22-ма от всички 56 скиори (39%).

Крихмайер, който завоюва последните два супер-Г за Световната купа преди шампионата в Кортина, победи с време 1:19.41 мин., с цел да завоюва своя първи златен орден от международно състезание и да направи цялостна сбирката си от оценки. Австриецът има сребърен (от супер-Г) и бронзов (от спускането) медали от предходния шампионат на планетата - в Оре (Шв) през 2019-а.

" Наистина съм доста благополучен. Състезанието беше тежко, трасето беше комплицирано - видях момчетата, които се спускаха преди мен и пропускаха порти. Доволен съм от това, че съумях да мина съвсем чисто през днешния ден и най-сетне да печеля златен орден ", показа първенецът Крихмайер.

Само със 7 стотни по-бавен втори се класира състезаващият се за Германия австрийски деец Ромед Бауман, който през сезон 2019-20 се оказа непотребен в националния тим и мина в бундестима. Това е трети международен орден за Бауман, който има сребро от отборното съревнование през 2011 в Гармиш-Партенкирхен (Гер) и бронзов от комбинацията в Шладминг (Ав).

Бронзовото отличие завоюва експертът в техничните дисциплини (слалом и великански слалом) Алекси Пентюро (Фр), който се възползва оптимално от отпадането на мнозина от скоростните експерти. Французинът даде с 38 стотни по-слабо време от това на първенеца Крихмайер. А единствено още 4 стотни по-бавен бе незнайният канадец Броди Сегер.

За отчаяние на домакините локалният фаворит и международен първенец в супер-Г от Оре`19 Доминик Парис не съумя да се приспособи към трасето и даде едвам пето време. Шести пък остана олимпийският първенец от Пьонгчанг`18 Матиас Майер (Ав).

Мъжкият супер-Г бе едвам второто съревнование на международното в Кортина д`Ампецо, в което три дни подред конкуренциите бяха отменяни поради неприятни атмосферни условия. Затова по-рано през днешния ден се състоя и женският супергигантски слалом, който трябваше да е през вчерашния ден. В него изненада нямаше и победи фаворитката Лара Гут-Бехрами (Швейц) с време 1:25.51, като най-после съумя да завоюва златен орден в своята кариера.

IMBATTIBILE!
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР