Винаги съм честен и казвам каквото мисля! Парите не са

...
Винаги съм честен и казвам каквото мисля! Парите не са
Коментари Харесай

Hello, Гришо! Честен ли си за българските сирачета? Или частен! Послушай майка си...

" Винаги съм почтен и споделям каквото мисля! Парите не са били цел в живота ми, мога с тях и без тях. Знам двете страни на нещата ". Това разгласи Григор Димитров в пространното си изявление по bTV.

А после си припомни как очите му се напълнили със сълзи, когато видял неколцина сирачета да протягат гладните си ръчички прeз оградата на интерната в Хасково.

" Тогава се разплаках, защото исках да им помогна, а моята майка клекна до мен и ми каза: " Можеш да им помогнеш! Стани нещо и играй ", развълнува се Гришо на развален български.

И Гришо наистина стана нещо! Голямо! Стана най-добрият тенисист в България и трети в света, но сякаш обърна гръб на Родината си. Или поне така крещят фактите.

Григор определи като " частен " февруарският АТP турнир в София. И бащински пита: " Защо не се направят повече фючърси и чалънджъри в България? Защо не дадем шанс на българските играчи? ".

А вместо да чака отговори, Гришо има невероятен шанс да докаже, че обича децата на България. Начини дал Господ.

Студените числа показват, че бедната българска държава е инвестирала цели 750 000 евро в кариерата на Гришо. Да, през последните десетина години България и нейните граждани са платили близо 1 500 000 лева за частната кариера на Гришо под формата на покупка на самолетни билети и спонсорство. И съм убеден, че сумата макар и колосална не беше пръсната напразно. Сега Гришо има прекрасната възможност да върне жеста като спонсорира с една пета от това вложение 10 турнира с наградни фондове от по 15 000 евро. Така не само ще даде личен пример, но и ще задължи Федерацията по тенис да направи поне още толкова състезания в името на младите ни надежди.

Григор даде за пример как работят с тенисистите си в Чехия. Но защо Чехия, Гришо? Знаеш много добре какво прави приятелят ти Новак Джокович в съседна Сърбия. Със своята фондация, Ноле е дал възможност на хиляди сръбски хлапета да се докоснат до мечтата си да играят голям тенис. И не само. Инвестирал е 11 млн. евро в спортна база.

Но да се върнем за момент към " частният " турнир в България. Гришо, нима турнирът в Акапулко, който предпочете пред този в София, да не е частен! Едва ли твоят екип можеше да ти измисли по-несръчно оправдание.

А може би утре ще кажеш, че и националният отбор на България за купа Дейвис също е частен и по тази причина за пореден път ще го пренебрегнеш?

Отново можеш да се вгледаш в приятеля си Джокович и да видиш страстта, с която отиграва всяка точка на корта, когато се бие за страната си. А дали Новак заваля думите си, когато говори на майчиния си език пред камерите в Белград или Нови Сад? След като попеете край пианото с Роджър Федерер, го попитай дали някога му е минавало през акъла да обърне гръб на турнирите в родната си Швейцария. Отговорът го знаеш.

" Чувствам се по-добре като човек! Това за мен е малка победа ", каза още Григор за отиващата си година.

Гришо, не позволявай на шампанското в Монте Карло да замъгли съзнанието ти и заличи спомена за българските сирачета.

Спомняш ли си как ти се радваха младите момчета и момичета заедно с родителите им в преливащата от емоции и гордост " Арена Армеец " в началото на 2017 година?. Не беше много отдавна, Гришо...

България все още те обича, Гришо! И ти все още имаш шанс да докажеш, че обичаш България!

Сам признаваш, че през последните 12 месеца си постигнал малка победа. Сигурен съм, че името на твоята голяма победа се казва БЪЛГАРИЯ!

Ивайло КРАЧУНОВ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР