Вижте кои са най-горещите дистанционни позиции в ИТ сектора през

...
Вижте кои са най-горещите дистанционни позиции в ИТ сектора през
Коментари Харесай

63% от IT специалистите искат да работят хибридно, а 27% – изцяло отдалечено

Вижте кои са най-горещите отдалечени позиции в ИТ бранша през месец август съгласно профилирания уебсайт DEV.BG

 
-->
63% от заетите в софтуерния бранш желаят да работят хибридно, а 27% споделят, че избират напълно отдалечени позиции. Това демонстрира изследване на един от водещите уеб сайтове за IT разгласи – , който развива Job Board за софтуерната общественост. Според неговите данни, претендентите не престават да са също толкоз дейни през август, както и през предходните месеци на годината.

Статистиката на платформата демонстрира, че след пандемията отдалеченият режим на работа остава желан, а едвам 8% от IT експертите желаят да се върнат в офисите. Тенденцията даже се ускорява и през последните месеци интензивно се търсят отдалечени длъжности.

“Август е месец за почивки, който нормално се асоциира по-малко с търсене и намиране на нова работа. В разгара на най-отпускарския интервал обаче в софтуерния бранш към момента не се вижда спад в кандидатстванията за свободни позиции ” – показват от DEV.BG. Всеки ден приблизително 2500 IT експерти търсят работа в платформата за разгласи.

От началото на месеца най-търсените отдалечени позиции са за софтуерни разработчици, като най-предпочитан от претендентите е Backend Development сегментът. По данни на платформата, той води безапелационно с близо 40% от всички търсения за отдалечена работа. Друг забавен факт, който споделя профилираният уебсайт за работа в IT бранша е обвързван с езика, на който избират да програмират експертите, търсещи отдалечена работа. Изненадващо това се оказва Python с 32.47% от всички търсения. Докато по-масовите от вида на Java,.NET и PHP, за които се търсят повече експерти и надлежно се оферират и повече на брой разгласи с отдалечен режим на работа, остават по-назад.

Вторият любимец на претендентите са позициите, свързани с Frontend Development. Повече от половината от всички търсения в сегмента са за разработчици, употребяващи технологията React. В региона на Infrastructure безапелационно води специалността на Devops, следвана от Cybersecurity и SysAdmin, като търсенията за отдалечена работа за Database Engineer се подреждат на последно място и заемат едвам 1.74% от търсенията в тази категория.

Специалистите по обезпечаване на качеството на софтуера (Quality Assurance) също са дейни в разглеждането на remote позиции. Близо 10% от търсенията попадат в този сегмент, като не се следи забележителна разлика в двете съществени посоки – Manual QA и Automation QA.

Доста по-малка част от търсенията за отдалечена работа са направени от експерти в региона на UI/UX дизайн, IT Project Management, Product Management, Tech Support, Fullstack Development и Data Science. А едвам под един % попадат в категориите Mobile Development и ERP/CRM Development.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР